Бела Црква

Одржана 12. седница Скупштине општине

У СКЛАДУ СА ЗАКОНСКОМ ОБАВЕЗОМ

• За председника Општинске изборне комисије изабран је Бојан Митровић, док ће на функцији секретара бити Јадранка Милосављевић

На данашњој, 12. по реду, седници Скупштине општине, којој је председавао Марјан Алексић, председник СО, одборници су донели, између осталих и одлуку о образовању Изборне комисије општине Бела Црква у сталном саставу.

Образлажући предлог, Петар Витомиров, начелник Општинске управе, је рекао да је формирање комисије било неопходно ради усклађивања са новим Законом о локалним изборима.

За председника Изборне комисије изабран је Бојан Митровић, заменица председника биће Николина Пејчиновић, док ће Јадранка Милосављевић обављати функцију секретара, а Петар Витомиров биће заменик секретара.

Обраћајући се новинарима,  Марјан Алексић, председник Скупштине општине, између осталог је рекао:

„Седницу смо сазвали по хитном поступку јер смо имали обавезу да образујемо састав Изборне комсије општине Бела Црква у сталном саставу и ово је била најбитнија одлука коју су одборници данас усвојили.

Имали смо Одлуку о отуђењу пословног простора, ради се о некадашњој згради Војвођанске банке и имали смо одлуку о отуђењу неизграђеног земљишта у индустријског зони као и Одлуку о приступању отуђења непокретности, за које постоје заинтересовани инвеститори.

Усвојили смо и Решење о образовању Штаба за ванредне ситуације, јер је дошло до промене поједних чланова штаба због функције коју обављају. Одборници Српске напредне странке, као и до сада, показали су одговорност у раду локалног парламента, за разлику од неких других који већ дужи временски период не долазе на седнице, а грађани који су их бирали нека размисле коме дају своје поверење на следећим изборима“ – напоменуо је Алексић.

Седници је, од 33, присуствовало 24 одборника.

(Фото: БЦ Инфо)