ТУЖАН ПОЧЕТАК... минут ћутања за рано преминулу Мају Филиповић

Ковин

Одржана 12. седница Скупштине општине Ковин

ДНЕВНИЦЕ ЗА МЛАДОГ ДАНИЈЕЛА

• Минут ћутања за преминулу одборницу Мају Филиповић
• Одборничке дневнице за лечење Данијела Обућине
• Одборнички мандат за Нинославу Стојковић

Дванаеста седница Скупштине општине Ковин почела је тужно: минутом ћутања одата је пошта одборници Маји Филиповић из Малог Баваништа, која је после дуге и тешке болести преминула дан пре одржавања ове седнице.

Потом су, пре преласка на дневни ред, одборници прихватили предлог Драгана Шљивовачког (СНС) да се одрекну дневница у корист Данијела Обућине (1988), коме је неопходан одлазак у иностранство ради трансплантације бубрега.

Одборници су након тога потврдили одборнички мандат Нинослави Стојковић (СНС), а после оставке Иване Јованов, која је на  11. седници СО именована за в. д. директора Библиотеке „Вук Караџић“ у Ковину.

Након што су усвојили Извештај о извршењу буџета Општине Ковин за период јануар – јун 2021. године, одборници су донели Одлуку о установљењу јавних признања и награда и звања почасног грађанина Општине Ковин, коју је претходно утврдило Општинско веће, а Комисија за прописе о њој дала позитивно мишљење.
Следећа тачка дневног реда тицала се допуне  Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима на територији општине Ковин. Одлука је измењена тако да у члану 17. став 1 којим се дефинише да „трговински објекти могу да буду отворени сваког дана у времену од 05.00 часова до 01.00 часа, додају речи „осим објеката за прање и полирање моторних возила било да је самоуслужна или услужна перионица аутомобила. Перионице аутомобила могу да буду отворене сваког дана у времену од 06.00 часова до 22.00 часа.“

Ова допуна је уследила на иницијативу више грађана, како би се спречило обављање делатности током ноћи у објектима ауто – перионица, јер праве буку која  узнемирава грађане који станују у њиховој близини, стоји у образложењу нове одлуке.
Одборници су усвојили и Извештај о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин за период 1.01 – 30. 6. 2021. године, као и трећу измену програма пословања „Комуналца“ за 2021. годину.
Усвојене су и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковински комуналац“ Ковин и ЈП „Ковин гас“ Ковин за првих шест месеци 2021. године.

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.