ИМАЛО СЕ ШТА ВИДЕТИ... али и пробати, и купити, и то као посебан раритет

Пландиште

Одржан „Ускршњи базар“ у свечаној сали КОЦ-а у Пландишту

ПРЕЛЕП НАГОВЕШТАЈ ВЕЛИКОГ ПРАЗНИКА

• Ово је једна лепа манифестација чију традицију желимо да очувамо и у будућности –истакао је Јован Репац, председник општине

Поводом предстојећих ускршњих празника, у Пландишту је, по шести пут, организована манифестација „Ускршњи базар“.

Ову специфична манифестација, која промовише непролазне вредности традиционалне кухиње овог краја, као и недокучиву креативност женских руку, организовало је Удружење „Клуб жена Јефимија“ Пландиште, у сарадњи са удружењима жена и пензионера из Пландишта, Хајдучице, Велике Греде и Маргите, а одржана је у свечаној сали Културно-образовног центра у Пландишту, на једну, односно две недеље уочи великог празника – Ускрса.

Ова шеста по реду манифестација окупила је удружења са територије Општине Пландиште у намери да пред ускршње празнике обрадује наше суграђане са неким лепим поклонима и украсима који ће улепшавати њихове домове за велики хришћански празник. Захваљујући доброј вољи, великој жељи и ангажману ових дивних људи, наши суграђани и суграђанке имали су прилику да виде лепе примерке народних рукотворина, предмета старих заната, лепо украшених ускршњих јаја, све оно што овај празник чини лепшим, у духу хришћанства. Ово је једна лепа манифестација чију традицију желимо да очувамо и у будућности” – истакао је Јован Репац, председник Општине Пландиште.

Тијана Штиглиц, в. д. директора КОЦ „Вук Караџић“, захваљујући се првенствено женама из Удружења „Клуба жена Јефимија“ и Општини Пландиште на подршци, истакла је да је “захваљујући труду, машти, креативности свих излагача и ове године понуда на базару била заиста разноврсна и интересантна, а конзумни производи били су не само лепи већ више него укусни.

Наташа Бајић, председница „Клуба жена Јефимија“, захвалила је свим удружењима која су промовисала своје производе, како оне из кухиње, тако и оне настале као производ вештих женских руку, истичући да су, не само улешали ову манифестацију, већ и показали „велику жељу за очувањем старих заната и предмета ручне израде.“

(Фото: еВршац)