Солун

Одржан први грчко-српски туристички пословни форум

А НА ФОРУМУ ПРЕКО 100 ПРИВРЕДНИКА

• Успешни пословни сусрети војвођанских и грчких привредника

У оквиру Сајма туризма „Филоксениа 2018“ у Солуну, у петак, 9. новембра 2018. године одржан је Први грчко-српски туристички пословни форум у Конгресном центру „Јоанис Велидис“ (Ioannis Vellidis). Форум је изазвао велико интересовање како грчких, тако и туристичких привредника из Србије – на Форуму је учествовало преко 100 привредника.

Организатор форума била је Грчко-српска привредна комора за индустрију, туризам и мала и средња предузећа Северне Грчке, а значајну подршку и активно учешће је узела и Привредна комора Војводине (ПКВ). Војвођанску привредну делегацију, која је бројала близу 20 представника, предводили су председник ПКВ Бошко Вучуревић, заменик генералног секретара ПКВ Бојана Миљуш и виши сарадник у Удружењу услуга ПКВ Драгица Самарџић.

Пословне сусрете отворио је председник Грчко-српске привредне коморе Константинос Георгакос, који је  том приликом указао на значај пословног Форума за будућу привредну сарадњу и то не само у области туризма, него и за целокупну привреду Грчке и Србије. Истакао је да је смисао Форума да се грчком тржишту презентује богата туристичка понуда Републике Србије и Републике Српске.