Вршац

Одржан 21. Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“

ЧЕТИРИ ВЕЧЕРИ ЗА ПАМЋЕЊЕ

Од  9. до 12. јула, под покривитељством Града Вршца, a у организацији вршаког Културног центра, у овом граду је  одржан Међународни фестивал фолклора „Вршачки венац“, и то по двадесет и први пут.

Грђанима Вршца учесници Фестивала су се представили већ 8. јула увече, када је фестивалска поворка са више од 600 учесника Фестивала прошла Тргом победе, да би након пријема представника свих учесника Фестивала код градоначелнице Драгане Митровић, прво фестивалско вече започело у понедељак у 21 час.

На четири фестивалске вечери своје фолклорно умеће показали су представници из Русије, Румуније, Мађарске, Мексика, Републике Српске, затим културна уметничка друштва  „Гусле“ из Кикинде, „Станко Пауновић – НИС – Рафинерија нафте Панчево, „Копаоник“ из Лепосавића, као  и ГКУД „Лазар Нанчић – Вршачки виногради“ из града домаћина овог фестивала, на коме је до сада учествовало преко 460 група са свих континената.

Сем спектакуларних фолклорних наступа, програм Фестивала обогаћен је ове године и предавањима из етнологије, учењем српских игара, изложбама…

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.