ЗАЈЕДНИЧКИ... Владимир Гагић и Предраг Живковић

Панчево

Заједничка еколошка акција НИС-а и Града Панчева на уређењу кеја на Тамишу

ОДРАЗ КОРПОРАТИВНЕ КУЛТУРЕ

• Желим да захвалим компанији НИС, која је и овим примером показала висок степен друштвене одговорности, истакао Предраг Живковић, заменик градоначелника

У заједничкој волонтерској и еколошкој акцији НИС-а и Града Панчева, која је данас организована на кеју код Тамиша, учествовало је 80 радника Рафинерије нафте Панчево, ученици средњих школа и кајакашког клуба из Панчева, као и запослени градских комуналних предузећа из Панчева.

Заједничком акцијом на делу кеја код Улице Милорада Бате Михајловића, преко пута Црвеног магацина, уређене су зелене површине и стазе, сакупљен отпад и офарбане клупе, тако да житељи Панчева и њихови гости могу да уживају у уређеној обали и парковима на овом делу кеја на Тамишу.

У акцији су учествовали и омладинци, што је од посебног значаја

Акцију је подржала Градска управа Панчева, ЈКП „Зеленило“ и ЈКП „Хигијена“, а она представља наставак традиционалне еколошке и волонтерске акције коју запослени у НИС-овој Рафинерији нафте у Панчеву организују већ дужи низ година. До сада, она је реализована у кругу Рафинерије сваког пролећа, са намером да запослени уреде своје окружење.

Овим поводом волонтере је поздравио заменик градоначелника Панчева Предраг Живковић:

„Као ваш суграђанин, веома ми је драго што заједничким снагама и акцијом, можемо нешто лепо и корисно да учинимо за наш град. Важна је воља, а рад на терену и уређењу ће дати резултате и бити и те како видљив. Желим да се захвалим компанији НИС, која и овим примером показује велики степен друштвене одговорности и бриге за заједницу у којој послује и у којој ми сви живимо и радимо. Овом радном акцијом учинићемо део кеја на реци Тамиш, пријатнијим за шетњу, уживање, али и рекреацију. Посебно бих поздравио и најмлађе учеснике акције, јер врло је важно да управо код младих пробудимо свест о значају чисте и еколошки здраве средине“

„Улагање у заштиту животне средине је део нашег стратешког опредељења, а доказ тога су константна улагања у модернизацију и примену нових, чистијих технологија у Рафинерији нафте Панчево.  Тако је и ова волонтерска акција одраз корпоративне културе наше компаније, као и добре сарадње са Градом Панчевом усмерене ка чистијем и уређенијем граду. Уверени смо да ће уређење заједничког простора у коме живимо постати наша традиција на задовољство свих Панчеваца“, истакао је Владимир Гагић, директор НИС-овог Блока Прерада, наводи се у саопштењу Градске управе.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево