Панчево

Уручене награде најбољим панчевачким студентима

ОБРАЗОВАЊЕ ЈЕ ПРИОРИТЕТ ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

• Град Панчево је ове године за 18 најуспешнијих студената издвојио 540 хиљада динара • Најуспешнији међу најуспешнијима су Лука Булатовић и Стефан Шушњар – све десетке на Електротехничком факултету

У Малој сали Градске управе Панчева уручене су награде најбољим студентима Панчева за успехе постигнуте током школске 2017/18. године. У сарадњи са Канцеларијом за младе Града Панчева и Секретаријатом за јавне службе и социјална питања Градске управе, а на иницијативу Регионалног центра за талента “Михајло Пупин”, Град Панчево је објавио Јавни позив за награде, за шта је ове године издвојено 540 хиљада динара.

Најуспешнијим студентима награде је уручио градоначелник Панчева Саша Павлов који им је, уз честитке, поручио да је образовање, као и запошљавање, један од приоритета градске власти: – Зато Град Панчево настоји да створи стимулативно пословно окружење, како би одговорио на радне и професионалне потребе младих Панчевки и Панчеваца. У нашем граду има много талентованих и успешних људи и нама је циљ да се, уколико је могуће, остварите у Панчеву. Честитам вам на досадашњем успеху и резултатима и желим вам да наставите да их нижете и да не одустајете од својих амбиција, да постигнете оно што сте наумили, да и након завршетка студија наставите да се усавршавате, да нађете запослење и остварите се и професионално и приватно – рекао је Павлов и закључио да је овим наградама послата и једна добра порука младима, да је озбиљан приступ обавезама најбољи начин постизања задатих циљева.

ДА СЕ ОСТВАРЕ У ПАНЧЕВУ... Саша Павлов, градоначелник Панчева
ДА СЕ ОСТВАРЕ У ПАНЧЕВУ… Саша Павлов, градоначелник Панчева

Награде у износу од 30 хиљада динара добило је 18 студената из Панчева који су током свог школовања имали просечну оцену од најмање 9, а који су ове школске године по први пут уписали завршну годину факултета. То су: Немања Стокрп (Филозофски факултет, са просечном оценом 9,56), Катарина Кнежевић (Машински факултет – 9,20), Саша Панчевачки (Медицински факултет – 9,37), Анета Картали (Електротехнички факултет – 9,22), Лука Булатовић (Електротехнички факултет – 10), Сања Петровски (Факултет политичких наука – 9,76), Владимир Митровић (Правни факултет – 9,58), Андријана Симјановски (Географски факултет – 9,03), Тамара Стокић (Рударско-геолошки факултет – 9,92), Милица Груичић (Архитектонски факултет – 9.13), Медар Јелена (Филозофски факултет – 9), Љубица Мијатовић (Шумарски факултет – 9,11), Вања Велисављев (Факултет примењених уметности – 9,04), Стефан Шушњар (Електротехнички факултет – 10), Кристина Крстић (Филолошки факултет – 9,26), Драгана Ристић (Филозофски факултет – 9,60). Тиса Јукић (Факултет музичке уметности – 9,11) и Миљана Мићовић (Учитељски факултет – 9,32).

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево