Вршац

Обезбеђена средства за изградњу канализационе мреже у Павлишу

А ОД ПОКРАЈИНЕ… ЗА ПАВЛИШ

• Град Вршац је једна од 22 локалне самоуправе у Војводине које су „прошле“ на конкурсу Управе за капитална улагања

Град Вршац је једна од 22 локалне самоуправе на територији Аутономне Покрајине Војводине којима  ће бити додељена средстава за реализацију пројеката намењених за разне инфраструктурне пројекте. У Вршцу ће то бити за изградњу канализационе мреже у Павлишу.

Уговоре су уручили председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине Недељко Ковачевић, и то за финансирање укупно 23 пројекта, од којих је 11 нових.

„Први у Србији, доделом уговора за реализацију важних инфраструктурних пројеката, започињемо нови инвестициони циклус. Током ове године завршићемо реализацију великих пројеката које смо започели ранијих година“, навео је председник Мировић.

У име Града Вршца, уговор о преносу средстава потписао је Милош Салапура, начелник Одељења за инспекцијске послове, послове одбране и ванредних ситуација.

Иначе, у Павлишу већ постоји водовод, гасовод, телефонска дигитална централа, интернет, два кабловска оператера, а изградња канализационе мреже би требало да охрабри младе људе да остану на селу с обзиром да је Павлиш од Вршца удаљен само три километра.