И ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ГРАДА... Драгана Купрешанин и Миленко Чучковић са својим гостима

Панчево

Обележен 15. октобар, Међународни дан слепих

РАЗБИТИ И ТЕ МАЛЕ ПРЕДРАСУДЕ

• После шетње улицама града са белим штапом, чланове Савеза слепих примили су Драгана Купрешанин, заменица градоначелника и Миленко Чучковић, члан Градског већа

Поводом Међународног дана слепих „Дана белог штапа“ који се обележава 15. октобра, чланови Међуопштинске организације савеза слепих Панчево, прошетали су улицама центра града уз помоћ белог штапа. Затим су се упутили у зграду Градске управе града Панчева, где су разговарали са Драганом Купрешанин, заменицом градоначелника и Миленком Чучковићем, чланом Градског већа за подручје рада, запошљавања и социјалне политике.

Том приликом Драгана Купрешанин је изјавила:

– Обележавање Међународног дана слепих јесте прилика да се пажња јавности усмери на потребу спречавања дискриминације особа са инвалидитетом и да се разбију предрасуде према поменутим категоријама друштва које, заиста у малој мери, али и даље постоје у нашем друштву. То ће представљати значајан корак у правцу унапређења положаја особа са инвалидитетом.

Град Панчево је ове године за рад Међуопштинске организације слепих Панчево издвојио 1.000.000 динара за програмске активности. Сваке године Град Панчево пружа финансијску подршку и преко конкурса. Тако су прошле године реновиране и окречене просторије у клубу Савеза слепих Панчево, па се дружења и многобројне радионице организују у пријатнијим и много бољим условима.

У Србији живи више од 12 хиљада слепих и слабовидих особа, док Међуопштинска организација Савеза слепих Панчево заједно са насељеним местима и Домом за лица са оштећеним видом “Збрињавање” има преко 490 чланова, рекла је Драгана Купрешанин која је, пре функције на којој се данас налази,  била на челу те установе.

(Фото: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево