Нови садржаји на Главном белоцркванском језеру ЗНАЧАЈАН ПРОЈЕКАТ, ПОСЕБНО ЗА СУТРА!

У ЗДРАВОМ ТЕЛУ... здрав дух, а ту је и здрав ваздух и здраво природно окружење

Бела Црква

Нови садржаји на Главном белоцркванском језеру

ЗНАЧАЈАН ПРОЈЕКАТ, ПОСЕБНО ЗА СУТРА!

· Важно је да развијамо здраве стилове живота код најмлађих, да их одвојимо од рачунара и да што више времена проведу у спортским активностима” – истакла је Виолета Симић, председница општине · Ускоро отварање и одбојкашког терена на песку

Главно белоцркванско језеро, које је и најпосећеније, добило је нове садржаје, за оне који поред воде и лепог амбијента желе да уживају и у рекреативним активностима ван затвореног простора, поред шуме и језера.

Реч је о тереатани на отвореном, чију је изградњу у потпуности финансирала Општина Бела Црква, и то „од земљаних и грађевинских радова, па до куповине 14 справа за вежбање“, напоменула је Виолета Симић, председница општине, додајући да вредност „инвестиције износи два милиона динара и да је она значајна, како за наше спортисте свих узраста, тако и за туристе који ће долазити у Белу Цркву.“

Овакав спортски објекат немају много богатије општине и градови и поносни смо што сваке године реализујемо пројекте спортске инфраструктуре који су за будућност, које ће користити будуће генерације деце и младих. Важно је да развијамо здраве стилове живота код најмлађих, да их одвојимо од рачунара и да што више времена проведу у спортским активностима” – истакла је Виолета Симић.

Иначе, до језера је сада много приступачнији пут, постављена је нова капија, уређени рукохвати, а важи и нови режим уласка.

Туристи и наши суграђани могу пешке и бициклима улазати на језеро, а аутомобили неће моћи да улазе. Прошле године смо пошљунчали прилазне стазе, али улазак и велика фреквенција аутомобила је све то уништила. Велики број паркираних аутомобила на самом језеру онемогућава да организујемо простор, поставимо канте и ефикасно износимо смеће. Ове године смо одредили време за доставу, увели смо и плаћање комуналија за закупце угоститељских објеката. Код ватерполо клуба поставили смо рампе и тамо неће моћи да се улази аутомобилима. Ускоро очекујемо и отварање терена за одбојку на песку – наговестила је председница Виолета Симић још једну лепу вест за рекреативце и спортисте белоцркванске општине, али и бројне туристе који посећују белоцркванске природне благодети.

                                                                       (Фото: БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.