ДОВИЂЕЊА ДО СЛЕДЕЋЕГ СЕПТЕМБРА...затварање 61. Грожђебала

Вршац

Председница Владе Ана Брнабић свечано затворила 61. Грожђебал

НОВИ ПОДСТИЦАЈИ ОД 1. ОКТОБРА

• После затварања Грожђебала, одржан састанак у Градској кући, на којем је председница Владе најавила нова улагања у развој Вршца

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравила је у посети Вршцу поводом 61. по реду манифестације „Дани бербе грожђа“ и том приликом најавила нова улагања у вршачком крају, посебно када је реч о виноградарству.

Ан Брнабић је са градоначелницом Вршца Драганом Митровић обишла Винску улицу и изложбу вина у холу Градске куће, а потом је званично затворила ову традиционалну и значајну туристичко-привредну манифестацију.

У Градској кући је потом одржан  радни састанак градоначелнице Вршца Драгане Митровић и њених најближих сарадника са председницом Владе где је разговарано о томе како да се унапреде произвођачи, као и о свим пројектима града Вршца, о привреди и буџету. Председница Владе је том приликом  истакла  да се у овом тренутку много улаже у јужни Банат.

О ПРИВРЕДИ И БУЏЕТУ… радни састанак у Градској кући

– Заједно са Покрајинском владом и локалним самоуправама дајемо субвенције за засаде, лабораторијску анализу, опрему истакла је председница Владе,  наглашавајући  да се ради на сету нових подстицаја који се могу очекивати од 1. октобра.

Она је објаснила да су два важна пројекта у Вршцу тренутно Општа болница и Пољопривредна школа, али ће се наставити улагања и у оно што је најважније за Вршац, а то је виноградарство, додајући да ју је посебно обрадовало то што има све више младих професионалних винара.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.