ШТО ЛАКШЕ ДО... Петар Вишњички (Фото: Ковачица Инфо)

Ковачица

Нове форме комуницирања Општинске управе и грађана општине

НАЈБОЉЕ ЈЕ ИЗ ПРВЕ РУКЕ И ШТО ПРЕ

• Представљени информативни постери  на друштвеним мрежама и на сајту Општине
• Циљ је унапређење комуникације локалне самоуправе и грађана

Крајем новембра, Општинска управа Општине Ковачица представила је информативне постере на две друштвене мреже: Фејсбук и Инстагра, као и на свом сајту.

Како каже Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, сврха овог посла да грађани брже дођу до потребних информација, посебно у овим условима пандемије.

Са информативним постерима најпре је изашло Одељење за друштве делатности, које је и у најчешћем контакту са грађанима, јер се у оквиру овог одељења обрађују захтеви за породиљско одсуство, рефундацију превоза ученика, па је у том смислу ту и фрекфенција папира и највећа.

-У наредном периоду планирамо да на исти начин приближимо грађанима и послове Одељења за пољопривреду и  Одељења за урбанизам. На овај начин желимо да унапредимо комуникацију са грађанима и да они унапредџ знају шта је све потребно имати од документације да би се остварило неко право, напомиње Вишњички, истичући посебну важност свега овога у  овим актуелним околностима.

Све ове мере су у  складу са потребом што мањих физичких контката, посебно за оне категорије становништва које су у посебној ситуацији, било да је реч о трудницама, мамама, социјално осетљивим групама…

Петар Вишњички најављује и могућност да се уради специфичан информатор, који би на једном месту садржао све оне информације које су потребне грађанима за оставривања њихових разних права у односу на локалну самоуправу.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица