ДРВО ПО ДРВО... за што зеленије Панчево

Панчево

Нова стабла јавора у парку у насељу „Содара у МЗ „Центар“

ЗАСАДИ И ТИ СВОЈЕ ДРВО И ИМАЈ СВОЈ ХЛАД!

• Од почетка сезоне ЈКП „Зеленило“ је усадило преко 3.000 садница широм Панчева, од чега само у насељу „Содара“ – 110 * „До краја сезоне ћемо озеленити и остатак градa“ – рекао је Данило Бјелица, директор „Зеленила“

У насељу „Содара“, у МЗ „Центар“, после сређивања коловоза, у току је велика акција уређења пешачких стаза и дугих бетонских „оаза“, а данас су поред једне од најдужих стаза на ободу парка посађене и нове саднице јавора.

У оквиру акције „Засади и ти своје дрво“ учествовали су активисти МЗ „Центар“, радници „ЈКП „Зеленила“, као и сами становници „Содаре“.

Данило Бјелица, директор ЈКП „Зеленило“, подсећајући да је само једна од континуиране акције на озелењавању Панчева.

Прошле суботе смо били у Војловици, сада смо на Содари. Дошли смо на позив Месне заједнице Центар да у оквиру своје делатности наставимо са озелењавањем Содаре, односно са појачаним радовима на одржавању и уређењу зелених површина. У претходних неколико дана усађено је више од 110 садница. Данас смо акцију озелењавања завршили са једним дрворедом јавора. Он ће се налазити уз нову пешачку стазу која се тренутно ради на Содари, тако да ћемо будућим Панчевцима, младим, за неколико година омогућити да се шетају овим делом Панчева у хладовини коју ће стварати крошње овог данас засађеног дрвећа“ – истакао је Бјелица, додајући да „ћемо до краја сезоне озеленети и остатак града“ и да је „у овој сезони садње до сада усађено више од 3.000 садница:“

У данашњој акцији садње на Содари“, поред директора Данила Бјелице, учествовали су и Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева, Бранка Петровић, заменица председника Скупштине града Панчева, чланови Сваета Месне заједнице Центар“, као и бројни волонтери.

(Фото: EPA)