Ковачица

Како је протекао први школски дан у ОШ „Млада поколења“ у Ковачици

НИЈЕ САМО ОСМЕХ НА ЛИЦУ, НЕГО И У СРЦУ

Прваке је поздравио Јарослав Хрубик, председник општине, пожелевши им пуно успеха током школовања

 

Првог септембра почела је нова школска година, у складу са свим препорукама надлежних органа, а у вези актуелне епидемиолошке ситуације.

У Основној школи „Млада поколења“, ђаци прваци, којих ове године има 50, дочекани су у дворишту, уз поштовање свих мера, почев од ношења маски до држања одговарајуће дистанце.

Ђаке прваке је поздравио нови председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик, који је истакао да је Општина и ове године за њих обезбедила пригодне поклоне, напомињући да је брига о деци и породици у приоритетима локалне самоуправе.

Општина Ковачица за свако новорођено дете даје 20.000 динара, за близанце 120.000 динара, за треће дете 80.000 динара, поделила је 100 ауто-седишта, регресира трошкове превоза средњошколаца и студената, а све са циљем подршке породици, јер је то један од најважнијих сегмената у деловању локалне самуправе“, рекао је Јарослав Хрубик, пожелевши новим ђацима пуно успеха у учењу и да се сви придржавају неопходних мера заштитет у постојећим условима.

Ањичка Биреш, директорка ОШ „Млада поколења“ захвалила је Општини на помоћи ђацима првацима, како у пригодним ранцима, тако и у делу лектире, истичући да је Школа спремно дочекала почетак нове школске године, као и да је све урађено у складу са неопходним мерама заштите, како то захтевају надлежни органи и актуелна епидемиолошка ситуација.

Ђаке смо дочекали испред школе, али отвореног срца и раширених руку, а њихов осмех на лицима или из очију је наше највеће задовољство и највеће мотивација да учинимо све да им и овај дан, као и сви други буду део њиховог новог животног пута испуњеног остваривањем њихових жеља и жеља њихових родитеља“, истакла је Ањичка Биреш.

(Фото: РТВ Ковачица)