Панчево

Посета министара у Влади Србије Зоране Михајловић и Вање Удовичића

НЕМА РАЗВОЈА БЕЗ УЛАГАЊА У ИНФРАСТРУКТУРУ

• Панчево је град који процентуално највише улаже у спорт, истакао је Вања Удовичић

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем посетила је, 27. марта, Панчево и с начелницом Данијелом Лончар и председницима локалних самоуправа Јужнобанатског округа разговарала о инфраструктурним пројектима, развоју женског спорта, али и другим темама из ресора Министарства: развоју комуналне инфраструктуре и озакоњењу објеката.

Михајловићева је истакла да ће само у путну инфраструктуру овог округа бити уложено 1,5 милијарди динара у 2019. години, уз 500 милиона за редовно одржавање путне мреже, а да је у претходне три године уложено 2,5 милијарди.

“Главна тема данашњег састанка били су путна и железничка инфраструктура и пројекти које ћемо реализовати у 2019. и 2020. години. Разговарали смо о свему ономе што је важно за осам локалних самоуправа. Тако ћемо у Панчеву радити Јабучки пут и надвожњак, у Вршцу обилазницу, али и путеве у свим осталим општинама… Нема говора о даљем развоју без улагања у инфраструктуру. Она је база свега, услов развоја и будућности Србије. Поред тога, разговарали смо и о женском спорту, да охрабримо девојчице и жене да се баве спортом. Са задовољством могу да најавим да ће Србија бити домаћин Европског првенства за кошаркашице и да заједно радимо на организацији тог такмичења”, изјавила је, између осталог, министарка Михајловић.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, рекао је да се данас разговарало о пројектима који су у току, али и онима које ће тек заједнички реализовати.

“Обиласцима по Србији показујемо да смо спремни да на терену разговарамо о актуелним проблемима, да их детектујемо и решавамо. Оно што обећамо, то и испунимо. Заједништво и тимски дух су оно што нас краси. Панчево је град који процентуално највише улаже у спорт. Данас смо посетили и Основну школу „Свети Сава“, уручили спортску опрему и са младим кошаркашицама „Тамиша“ разговарали о томе како да мотивишемо и остале девојчице да се баве спортом”, рекао је он.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, захвалио је потпредседници Михајловић и министру Удовичићу на помоћи и подршци и рекао да је данас одржан састанак на ком је договорена даља сарадња на инфраструктурним пројектима.

“Упознали смо госте са пројектима које реализујемо, али и плановима за даље, показали смо какво Панчево желимо у будућности, а то је савремени индустријски, инфраструктурни и комуникациони центар”, рекао је Павлов.

Данијела Лончар, начелница Јужнобанатског управног округа, рекла је да овај округ данас има привилегију, част и одговорност да разговара са двоје министара о свему важном за осам локалних самоуправа овог краја.

“Разговарали смо са људима који нуде решења и који умеју да решавају проблеме. Хвала на посвећеном раду и подршци и посебно хвала потпредседници Владе што је препознала управне округе у Србији као релевантне партнере на стварању озбиљне и стабилне државе”, рекла је Данијела Лончар.

Начелница округа поклонила је потпредседници Михајловић у име Сигурне куће Панчево поклон жена жртава насиља у знак захвалности за подршку коју им пружа. Потпредседница Владе даривала је градоначелника Панчева и начелницу округа поклонима које су израдиле жене са села, у оквиру иницијативе “Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима”.