Бела Црква

На Сајму запошљавања раднике тражило 16 послодаваца

ИМА ПОСЛА ЗА 255 НЕЗАПОСЛЕНИХ

• Тражени су неквалификовани радници, радници у производњи, шивачи, механичари, бравари, административни радници, хигијеничари, дипломирани економисти, доктори медицине, медицинске сестре, васпитачи, инжењери воћарства и виноградарства

Данас је у Белој Цркви, у организацији Националне службе за запошљавање, Филијала Вршац – Испостава Бела Црква, одржан традиционални Сајам запошљавања, који су свечано отворили Виолета Симић, председница Општине Бела Црква и Радојица Лазин, в.д. директора НСЗ Филијале Вршац.

Захвалила бих се испред локалне самоуправе организаторима – Националној служби за запошљавање Филијала Вршац, што су омогућили ово спајање послодаваца и незапослених лица. Веома је битно за Белу Цркву, с обзиром на велики број незапослених, можда смо и једна од општина у врху на нивоу Војводине по броју незапослених у односу на број становника. Пожелила бих срећу незапосленим лицима и да искористите ову шансу, да бар један део вас нађе своју нову шансу код послодаваца“ – рекла је Виолета Симић.

Радојица Лазин, в.д. директора Филијале Вршац захвалио се локалној самоуправе општине Бела Црква на подршци и изразио своје задовољство великим интересовањем послодаваца и назапослених лица.

Данас имамо 16 послодаваца који су изразили потребу за 255 нових радника за преко 30 занимања. Надам се да је ово један почетак нове и другачије сарадње коју желимо да успоставимо, а то је да незапослени схвате улогу Националне службе за запошљавање, посредовање. Драго ми је што ће сајам посетити и ученици завршних разреда белоцркванских средњих школа и да ћемо и на овај начин заинтересовати младе да нађу своје запослење“ – истакао је Лазин.

Послодавци су изразили потребу за неквалификованим радницима, радницима у производњи, шивачима, механичарима, браварима, мецицинским сестрама, васпитачима, економистима…

(Фото: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.