ДРУГИ МАНДАТ... Момчило Вујчин

Баранда

Момчило Вујчин, председник Савета Месне заједнице Баранда

РЕШИЛИ СМО БРОЈНЕ ПРОБЛЕМЕ  КАДА ЈЕ…

• Тек доласком СНС на власт у Општини, све је почело много боље да функционише

Баранда је једно од четири насељена места општине Опово. Смештена на подједнакој удаљености од Панчева, Зрењанина и Београда. По последњем попису 2011. године имала је 1544 становника, у око 500 домаћинстава.

Актуелни Савет Месне заједнице изабран је септембра прошле године, има  7 чланова, и сви су чланови Српске напредне странке. Председник Савета је Момчило Вујчин, коме је ово други четворогодишњи мандат на председничкој функцији.

-Када је 2013. године изабрано ново руководство месне заједнице затекли смо јако лошу ситуацију у селу, које је од претходне власти било годинама запостављано. Нагомилали су се проблеми који су се без одлагања морали решити. Тек по доласку Српске напредне странке на власт, на челу са др Зораном Тасићем, председником општине,  све је почело много боље да функционише, тако да смо  у сарадњи са локалном самоуправом, која је препознала потребу  равномерног развоја свих насељених места у општини, интензивно започели посао  уређења Баранде – напомиње председник Савета МЗ, додајући да су одмах формулисани и прецизирани  планови и активности које треба урадити.

И, како каже наш саговорник, најпре  је уређен  комплетан парк,  са парковским мобилијаром, постављене су нове клупе, канте за смеће, две чесме са пијаћом водом, урађена је комплетна расвета, са новим канделабрима. Такође, уређен је комплетан паркинг простор испред школске зграде,  Дома здравља  и Месне заједнице. Сређен је и плато испред Месне заједнице, измењена столарија и све просторије у унутрашњости зграде МЗ  су окречене, а обновљена је и дотрајала електроинсталација.

Био је то само почетак.

– Избетониран је плато на сеоској пијаци и старе дотрајале тезге замењене су новим. Избетониране су, такође, и пешачке стазе до нове библиотеке која је комплетно уређена. Радном акцијом активиста, грађана и школске деце, измештен је комплетан фонд од 13.000 књига из просторија Месне заједнице у нови функционалнији објекат библиотеке, који задовољава све стандарде јер је у приземљу и могу га користити и лица са посебним потребама. Такође су урађене и пешачке стазе до цркве Светог Николе, као и плато испред цркве са клупама и столовима, које смо предвидели да се користи тронаменски – како за црквене обреде тако и за летњу свлачионицу за атлетичаре, поред којих је и трим стаза за тренинг, као и учионица у природи за децу из предшколске установе и школе. Осветлили смо и пинч игралиште са вештачком травом, тако да млади и у вечерњим сатима могу да се баве спортом. Поред пинч игралишта урађено је и игралиште за одбојку на песку – каже Вујчин.

ЛЕПО, НЕМА ШТА… зграда Месне заједнице

Сем тоге, у приземљу зграде Месне заједнице уређена је и опремљена просторија која је уступљена на коришћење младим атлетичарима.

– Нисмо заборавили ни наше најстарије грађане, пензионере, којима је такође уступљена једна просторија у приземљу Месне заједнице која је комплетно опремљена  за њихове потребе,  који сада имају модерно  уређен кутак за своја окупљања.

Морам да истакнем да је сарадња Удружења пензионера и Савета МЗ на високом нивоу и да се они укључују у све активности које организујемо – истиче наш саговорник.

Али ни ту није крај.

-У претходних пар година у Баранди је асфалтирано  шест улица, тако да можемо да се похвалимо да немамо ниједну улицу у насељеном месту са земљаном подлогом.

Што се тиче комуналног уређења места, уклоњене су све дивље депоније по ободу села, као и дивље растиње – набраја даље Вујчин, додајући да је урађена и расвета до гробља.

А шта је то све урађено у 2018. години?

О томе, и још о нечему, а има тога, ускоро… Ни на роде нећемо заборавити, како!

СиБ

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.