КАД ДИРЕКТОР ЗНА ПОСАО... Мира Стојановић

Разговор с поводом

 Мира Стојановић, шеф Одељења за екстерну продају 2 Дунав осигурања ГФО Панчево

НИЈЕ ДА СЕ ХВАЛИМО, АЛИ НАЈБОЉИ СМО

• Дунав осигурање а.д.о. је најдоминантнија осигуравајућа кућа у Србији и једина осигуравајућа кућа регистрована за све врсте осигурања 
• Од 29 главних филијала, колико их има у Србији, панчевачка је и званично најбоља

 

Шта је непосредни повод наше посете Дунав осигурању ГФО Панчево? Изузетан! Тај, што се ГФО Панчево постала најбоља филијала, од 29, колико их укупно има  ова компанија.

Како, питамо нашу саговорницу Миру Стојановић, шефа Одељења за екстерну продају 2.

-Високи циљеви и планови које је директор Драгољуб Маловић поставио током 2018. године, својим безрезервним ангажовањем, од његовог постављења пре годину и по дана до данас, постали смо најбоља филијала у Компанији и успели смо да повратимо стари сјај овој филијали и поред изласка неких панчевачких великих клијената из портфеља осигурања. У осигурање су се вратила мања предузећа и придобили смо бројне нове клијенте не само са подручја јужног Баната, већ и из осталих делова Војводине и Србије – каже наша саговорница.

Компанија Дунав осигурање а.д.о.  располаже са 29  главних филијала, са око 600 продајних места у Србији, и од интеграције два Завода за осигурање, сада већ давне  1974. године, најдоминантнија је осигуравајућа кућа у Србији и једина осигуравајућа кућа регистрована за све врсте осигурања. Њена снажна пословна мрежа, која са непрестаним усавршавањем нових производа и развојем информационог система, слободно можемо рећи, не заостаје од стандарда великих осигуравајућих светских компанија.

Шта је то што посебно доприноси успешном пословању?

-Успешном пословању доприноси управо разгранатост компанијске продајне мреже, као и екстерна продајна мрежа, попут техничких прегледа, туристичких агенција, агенција за заступање у осигурању, шалтера Поште, банко-осигурање…  Када је у питању накнада штете, а то је оно што највише интересује наше кориснике, у свим филијалама Компанија има своје проценитеље  који у кратком року излазе на сваки штетни догађај – истиче Мира Стојановић, а на питање који је њен задатак у ГФО Панчево, одговара:

-Мој задатак у ГФО Панчево је последњих годину и по дана да будем подршка својим екстерним сарадницима: техничким прегледима, који имају велики удео учешћа премије осигурања у целој Компанији, и где клијенти могу завршавати комплетну регистрацију моторних возила уз одложено плаћање од 3 до 12 месечних рата, путем административне забране или чековима грађана код МТС банке, или само чековима грађана премију осигурања на 4 месечне рате – каже она.

Иначе,  од прошле године,  од 5. јула 2018. године, престао је да важи Правилник о техничком прегледу возила из 1984. године и примењују се одређене одредбе новог Правилника о техничком прегледу возила, које су у многоме отежале рад на линијама техничког прегледа, а код неупућених клијената са новим правилником, који возе старије аутомобиле, створило се незадовољство према новопрописаним правилима за утврђивање техничке исправности возила у целини.

Примена новог Правилника о техничком прегледу возила у потпуности почиње са применом 2021. године, до тог рока сви технички прегледи морају извршити прилагођавање грађевинских објеката и замену и допуну мерне опреме и уређаја,  како би се усагласили са новим Правилником и добили овлашћење за наставак обављања делатности.

-Ту су туристичке агенције где се може купити полиса ППО (пакет путног осигурања) и ПЗО (путничко здравствено осигурање) за путовање у иностранство, које је све учесталије због ризика од повреда, и добре покривености здравствене заштите у земљама ван Србије.

У агенцијама за заступање у осигурању можете закључити више врста осигурања, такође осигурање АО, ауто-каско, делимичан каско, ПЗО…  а на  шалтерима Поште, што је релативна новина у последње три године, можете закључити полисе ПЗО, осигурање стана „Чуваркућа“ или купити зелени картон – напомиље наша саговорница и додаје:

-Наравно, не бих да понављам, Главну филијалу осигурања Панчево, од осталих филијала издваја осигурање станова и кућа, које је веома заступљено у Панчеву и околним селима још од 1995. године  и прелази 11.000 осигураних објеката по незнатној цени од 3,30 динара по квадратном метру. Због ниске цене месечних рачуна, грађани уплаћају више месеци одједном, на шалтеру наше филијале, без провизије. Осигурање покрива штете настале пожаром, градом, експлозијом, изливом воде, ломом инсталација, провалном крађом или разбојништвом, одговорност у својству власника стана. Прописани рокови за исплату накнаде за штете Компанија строго поштује.

– Међу бројне предности можемо уврстити и компанијско зависно предузеће Друштво Дунав ауто, које има преко 70 својих техничких центара на којима се обављају технички прегледи моторних возила и завршава комплетна регистрација возила без одласка у МУП. Поред техничких центара у Панчеву и Белој Цркви, прошле године је отворен и технички преглед у Вршцу, који из месеца у месец показује пораст броја техничких прегледа и премије осигурања АО.

Тренутно је сезона осигурања пољопривреде, која бележи највећи раст премије у осигурању последњих година, због непредвидивих метеоролошких промена које причињавају непоправљиве штете на усевима и плодовима.

Ове године, на дан осигурања, 31. маја, Компанија је прославила 45. годишњицу свог оснивања и свог лидерства на тржишту осигурања у Србији, уз очекивање да ће и убудуће задржати ту своју неприкосновену позицију – уверава нас наша љубазна саговорница, са уверљивошћу која не оставља места никаквој сумњи да ће тако и бити.

СиБ