ЗАСЛУЖЕНЕ ПОХВАЛЕ...Филип Влајић са победницама такмичења

Поводи

Филип Влајић, председник Клуба дизача тегова „Динамо“ из Панчева

КАТАРИНИНЕ ОГРЛИЦЕ ЗА ПОБЕДНИЦЕ

• Панчево и КДТ „Динамо“ ће ове године бити домаћини два државна првенства у олимпијском дизању тегова
• Недавно је одржано прво, а организација овог такмичења је добила све похвале

 

Панчево је у недељу, 9. јуна, угостило најснажније дизачице тегова из целе Србије које су се такмичиле на Првенству Србије у олимпијском дизању тегова за сениорке и ветеранке, такмичења које је организовао Клуб дизача тегова „Динамо“. У просторијама Кросфит клуба „Гвожђар“, у којима је организовано ово првенство, за шампионску титулу у дизању тегова за сениорке, такмичиле су се 23 најбоље српске дизачица тегова из десет клубова из Београда, Ниша, Сомбора, Суботице, Старе Пазове.

Филип Влајић, председник Клуба дизача тегова „Динамо“, који је био домаћин овог такмичења, изразио је своје задовољство због одличне организације овог првенства за шта је добио похвале како од публике и такмичарки тако и од судија, делегата и званичника Савеза Србије за дизање тегова који је и суорганизатор овог такмичења.

ПОБЕДНИЦЕ
 У категорији до 55 кг најбоља је била такмичарка КДТ „Ниш“ Миљана Јованчић, док је у категорији до 59 кг прво место освојила такође Нишлијка, Сара Милојковић из КДТ „Легионар“. Такмичарка КДТ „Бањица“ Јована Стајић је освојила прво место у наредној категорији, до 64 кг, док је у категорији у којој се такмичило највише девојака, до 71 кг, најбоља била Тамара Живковић из КДТ „Партизан“ из Београда. Такмичарка КДТ „Раднички“ из Сомбора Верица Душанић  освојила је прво место у категорији до 76 кг, док је у најјачој категорији, до 86 кг најбоља била Анђела Поповић из КДТ „Ниш“. Код ветеранки прво место освојила је Јелена Ђекић, такмичарка „Јединства“ из Старе Пазове.

– Пријају ми коментари и похвале које смо добили за организацију овог првенства, а које је показало да смо доста напредовали од маја прошле године када смо први пут организовали неко такмичење. Морам поменути подршку Града Панчева и Спортског савеза Панчева, као и пријатеља и спонзора који су доста помогли у организацији овог првенства – напомиње он и даље каже да се у организацији пазило на сваки детаљ, па је тако било више шипки за загревања такмичарки, а оне су током такмичења на великом екрану могле да прате шта се дешава на подијуму као и да виде када ко наступа као што је уобичајено на великим светским такмичењима. За девојке победнице недавног такмичења, Катарина Мијачић је као поклон направила огрлице, што је по Влајићевим речима био још један детаљ који је допринео позитивном утиску о организацији првенства.

– Ове године ми смо домаћини чак два државна првенства, па нас тако 19. октобра очекује првенство Србије у олимпијском дизању за јуниорке, млађе сениорке и студенткиње. Надам се да ће тада наступити и Зорана Барјактаровић, наша атлетичарка која је подједнако успешна и у дизању тегова – каже наш саговорник и додаје да би она узела неку од медаља и на недавно одржаном првенству у Панчеву. Он напомиње да је цела ова година за КДТ „Динамо“ у знаку олимпијског дизања тегова док је прошла била усмерена на powerlifting у чему су остварени одлични резултати.

Филип Влајић, спортиста који је својим досадашњим ангажовањем доста урадио на промоцији, али и повратку дизања тегова у Панчево, каже да ће са таквим активностима наставити и убудуће и наводи да је и на његовом личном плану дизање тегова заузима централно место: недавно је постао судија у олимпијском дизању тегова, а после мастер студија, на којима је тренутно, планира докторске студије и даљу академску каријеру која би се, такође, бавила дизањем тегова. Од септембра он планира и посете панчевачким основним школама као би промовисао дизање тегова као спорт, а можда на тај начин и привукао неке будуће шампионе у овом спорту.