НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ... Игор Мировић, Вук Радојевић и др Зоран Тасић Фото: Глас Опова

Ириг – Нерадин

Свечано потписивање уговора Покрајинске владе са представницима 20 локалних самоуправа Војводине

МЕЂУ ДВАДЕСЕТ, И ОПШТИНА ОПОВО

• Потписивањем уговора реализоваће се пројекат реконструкције водоводне мреже у Опову, у дужини од 1740 метара

Четвртог септембра, након обиласка радова на изворишту „Ириг“, у Нерадину, у општини Ириг, председник Покрајинске владе Игор Мировић  уручио присуствовао је свечаном потписивању и уручењу уговора, које је у име Покрајинске владе потписао  Вук Радојевић, секретар покрајинског Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство са представницима 20 локалних самоуправа у Војводини.

Поред Вршца и Ковина, из јужног Баната средства је добила и општина Опово, чији је председник др Зоран Тасић потписао уговор којим ће Покрајина суфинансирати пројекат реконструкције водоводне мреже у Опову, и то средствима у износу од 5.604.557,32 динара. Средства до 10.309.112 динара, са ПДВ-ом, колико износи укупна вредност пројекта, обезбедиће се из буџета Општине Опово.

Реализција пројекта обухвата замену азбестних цеви полиетиленским, у дужини од 1740 метара, а у Улици Братства јединства у Опову.

Након потписивања уговора , председник Општине Опово др Зоран Тасић је новинаринма изјавио да је реконструкција водоводне мреже од изузетног значаја, и да након радова у Улици Братства јединства преостају још само неке споредне улице. „Настављамо плодоносну сарадњу са Покрајинском владом и ресорним секретаријатима и искрено се надам да ћемо у наредним годинама овај пројекат завршити на добробит свих наших суграђана“, нагласио је председник Тасић.

Иначе, Покрајинска влада је у протекле две године инвестирала више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 насељених места у  Војводини, а вредност ових 20 „иришких“ уговора износи 350 милиона динара. Сва та средства ће се утрошити за суфинансирање пројеката изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у 20 локалних самоуправа у Војводини.

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово