ОД УЛИЦЕ ДО УЛИЦЕ... Маја Витман са радницима у Улици Бранка Радичевића

Панчево

Маја Витман, градска менаџерка, на градилишту у Улици Бранка Радичевића

И НОВИ АСФАЛТ И НОВА ИНФРАСТРУКТУРА

  • У току календарске 2022. године отворено је девет градилишта, на шта смо поносни, јер то никад до сад није била ситуација – истакла је Маја Витман, током посете Улици Бранка Радичевића, где се завршавају радови у делу те улице од Моше Пијаде до Иве Курјачког

Градска менаџерка Маја Витман, као што је то већ постало уобичајено, посетила је данас Улицу Бранка Радичевића у Панчеву, у којој се у делу од Улице Моше Пијаде до Улице Иве Курјачког завршавају радови на асфалтирању пута, као и реконструкација водоводне и фекалне канализационе мреже и изградњи нове атмосферске канализационе мреже. И не само то.

„Изграђено је нових 74 паркинг места, укључујући и посебна места за лица са инвалидитетом. Поред наведеног, комплетно је урађено поплочавање пешачких стаза, ширине од 1,6 до 1,7 метара. На слободном простору између тротоара и коловоза, односно планираних паркинг места извршиће се озелењавање након завршеног асфалтирања. Сутра ће се извести радови на хоризонталној сигнализацији након чега ће улица бити пуштена за коришћење“ – најавила је  изјавила је Маја Витман.

У оквиру изведених радова урађени су и прикључци на инсталације за домаћинства и повезивање атмосферске на будућу мрежу са Улицом Партијарха Чарнојевића, која ће се радити следеће календарске године.

„Имајући у виду да је насеље „Горњи град“ било једно од најзапуштенијих по питању путне инфраструктуре, са највише неасфалтираних улица, данас је то скроз другачије. У „Горњем граду“ асфалтирано је 12 улица у периоду од нешто више од годину дана и уговорени су радови за реконструкцију улица Патријарха Чарнојевића и дела Улице Светозара Шемића – каже градска менаџерка.

Осим овде, реконструисане су или се реконструишу и улице у другим деловима града Панчева:

„У току календарске 2022. године отворено је девет градилишта, на шта смо поносни, јер то никад до сад није била ситуација. И поред пандемије ковид 19 и енергетске кризе, локална самоуправа води рачуна о финансирању и реализацији инвестиција, што указује на озбиљност и одговорност локалне власти“ – истакла је  Маја Витман, градска менаџерка.

Иначе, сви радови на уређивању панчевачких улица реализују се у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства, који је за сада уклонио све сумње у његову ефикасност

(Фото: EPA)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево