ПОДРШКА МЛАДИМА... Марија Јевић

Панчево

Канцеларија за младе поново има координатора, и то два

ЈОВАНА И ДЕНИРА – ПРАВО РЕШЕЊЕ

• После расписаног конкурса, Комисија се, између шест пријављених кандидата, определила за Јовану Радоњић и Дениру Прајдић, као координаторке Канцеларије за младе

Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину, представила је нове координатор(к)е Канцеларије за младе и подсетила да је Конкурс за су/финансирање програма и пројеката од јавног интереса у областима омладинског сектора града Панчева за 2022. годину у току:

Лето је, али за нас нема одмора. Тако панчевачка Канцеларија за младе поново има координатора. То су Јована Радоњић и Денира Прајдић, које су изабране на јавном конкурсу који је спроведен у јуну. На конкурс се јавило шест кандидата, а Комисија је одлучила да су Јована и Денира најбоље решење. Оне су већ почеле да раде и у наредном периоду очекујемо нове активности из Канцеларије за младе. Ми смо успоставили добру сарадњу са невладиним организацијама које се баве младима и надамо се да ћемо уз њихове сугестије и са новим координаторкама Канцеларије за младе, у блиској будућности имати напретка у овој области.

Сарадња са невладиним организацијама је нешто што се показало као добра пракса у читавом свету. Покренута је и иницијатива за израду Акционог плана за младе за период 2023-2025. која се наслања на Националну стратегију за младе. То је први корак ка планирању будућег рада овог ресора. Такође, у плану је да се покрене иницијатива за израду Плана развоја културе за период 2023-2029. која је такође у складу са Националном стратегијом развоја културе.

У плану је и иницијатива за одређивање места у граду на којима би наступали самостални уметници. Расписан је конкурс за младе који траје до 1. новембра или утрошка средстава на који могу да се јаве организације младих и за младе. Планирана средства за реализацију пројеката износе 2.700.000 динара.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево