НА ИСТОМ МЕСТУ... изникла је потпуна нова школа у Владимировцу

Алибунар

Инвестиције у образовање један од приоритета општинске власти

СРЕЂИВАЊЕ ШКОЛА, АЛИ И ИЗГРАДЊА…

• Ученици у Владимировцу, од 1. септембра, у потпуно новој згради
• Ускоро у функцији фискултурна сала Основне школе у Алибунару, а у плану је изградња још две фискултурне сале у општини, као и адаптација постојећих и градња нових вртића

 

Пролазећи Владимировцем, селом надомак Алибунара, седишта ове јужнобанатске општине, обратили смо пажњу на нову зграду Основне школе „Први мај“. Нову, јер…

Стара зграда школе, која је основана још 1809. године у овом селу, била је сва од азбеста, материјала који није нимало погодан да буде у близини људи, поготово деце. А било је проблема и са тоалетима, прокишњавањем… Онда је октобра прошле године почела реконструкција. Тотална. Oд темеља. Средства, у износу од преко 340 милиона динара,   обезбеђена су преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Радови се ових дана приводе крају, а по речима Душана Дакића, председника Општине Алибунар, ученици ће се поново вратити у своју школу 1. септембра, када почиње и нова школска година. Школа је, каже Дакић, урађена по најсавременијим стандардима, а водило се рачуна и о особама са посебним потребама, тако да ће у згради постојати и лифт, како би се стигло и до учионица које се налазе на спрату.

Председник Дакић каже да је улагање у образовање један од приоритета локалне самоуправе, тако да је, сем ове, највеће инвестиције, ускоро бити, коначно, комплетно  завршена фискултурна сала Основне школе „Братство и једниство“ у Алибунару, коју ће, сем ученика ове школе, моћи да користе и спортисти, како они активни, тако и они који се спортом баве из рекреативних разлога. У склопу зграде фискултурне сали  биће адаптиране и четири учионице, чиме ће бити решен проблем са простором који  ова школа има већ годинама. Осим тога, и току је израда пројекта и за санацију саме зграде Основне школе „Братство јединство“, као и школе у Банатском Карловцу. Ни то није све, ради се и на пројектима изградње фискултурних сала при школама у Иланџи и Николинцима.

Душан Дакић, председник општине,  каже да општинска власт не заборавља ни оне који тек треба да крену у основну школу, тако да се ради на пројекту проширења капацитета Дечјег вртића у Добрици, као и на санацији кровне конструкције Предшколске установе „Полетарац“ у Владимировцу и на изградњи дечјег вртића у Банатском Карловцу.

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.