OПШТА БОЛНИЦА... а у њој Интерно одељење, од данас COVID -19 болница

Панчево

Интерно одељење Опште болнице од данас COVID-19 болница

СВЕ СПРЕМНО, И КАДАР И ОПРЕМА

• COVID-19 болница  ће моћи да прими 150 пацијената, о којима ће бринути 40 лекара и 60 медицинских сестара
• Болница је у потпуности снабдевена свом неопходном заштитном опремом

Интерно одељење панчевачке Опште болнице од данас је спремно за пријем првих пацијената оболелих од корона вируса. Одељење су јуче посетили и руски лекари, који су били пријатно изненађени оним што су видели у   овом одељењу, које је недавно у потпуности реновирано и снабдевено најсавремнијом медицинском опремом.

Тако ће Општа болница у Панчеву постати трећа COVID-19  болница у АП Војводини, после КЦВ у Новом Саду и привремене болнице на Новосадском сајму.

Како је за РТС изјавио др Слободан Овука, директор Опште болнице, данас  се у Панчево вратило  неколико анестезиолога и инфектолога, који су били у Београду како би помогли колегама на Инфективној клиници, тако да ће укупно 40 лекара бринути о пацијентима у панчевачкој COVID-19 болници, а са њима и 60 медицинских сестара.

Др Овука је истакао да је болница у потпуности опремљена свом неопходном заштитном опремом и да су сви прошли обуку за њено правилно коришћење, о чему сведочи и чињеница да ниједан запослени није на радном месту заражен корона вирусом.