СЛЕДИ... потписници уговора, међу којима је и Славиша Максимовић (трећи с десна)

Покрајинска влада

Граду Вршцу 1,7 милиона динара за развој руралне инфраструктуре

ОДМОРИШТА НА ПУТУ ДО ГУДУРИЧКОГ ВРХА

Ова одморишта  користиће свима који одлуче да крену пешице до највишег врха Војводине, и пружиће посетиоцима сигурнији и садржајнији боравак у природи

У Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а после спроведеног конкурса,  потписани су уговори за подстицај унапређењу и развоју руралне инфраструктуре и услуга. 

Међу општинама и градовима Војводине који су «прошли» на конкурсу је и Град Вршац, у чије је име уговор, у вредности од 1.700.000 динара, потписао Славиша Максимовић, члан Градског већа задужен за рурални развој.

Град Вршац је  на јавни позив конкурисао пројектом изградње три одморишта на потезу између манастира Мало Средиште и Гудуричког врха,
са циљем да бројни посетиоци, туристи, као и планинари, добију квалитетна места за одмор на путу од Манастира Мало Средиште до Гудуричког врха, који је од Манастира удаљен око 6 километара. Два одморишта ће бити постављена поред самога пута ка Гудуричком врху и једно ће бити постављено поред новог видиковца. 

Ова одморишта  користиће свима који одлуче да крену пешице до највишег врха Војводине, и пружиће посетиоцима сигурнији и садржајнији боравак у природи.
Пројектно техничка документација за обнову видиковца на Гудуричком врху је при крају, у току наредне године Град Вршац планира постављање новог видиковца, са којега ће се пружати прелеп поглед на јужно-банатску равницу 
и омогућиће свима да се препусте величанственим природним лепотама овог краја.
Уговоре је представницимаа десет локаланих самоуправа из АП Војвиодине уручио помоћник ресорног секретара Петар Самоловац, који је том приликим истакао да укупна вредност ове инвестиције за унапређење квалитета живота и развоја туризма у војвођанским селима износи 46,8 милиона динара. Он је указао на то да учешће Секретаријата износи готово 75 одсто, док јединице локалне самоуправе улажу преостали део, што чини нешто више од 25 одсто.