ZA USPOMENU... pet predsednica, jedan gradonačelnik i jedna poslanica

Нови Сад

Етно-продајна галерија „Наше наслеђе“ у Дунавској бр. 6

ЖЕНЕ ПАНЧЕВА ИМАЈУ ШТА ДА ПОНУДЕ

• Галерија ће омогућити, не само афирмацију стваралаштва, него и економско оснаживање удружења жена у условима пандемије

Данас је у Новом Саду, у Дунавској улици бр. 6,  отворена Етно-продајна галерија „Наше наслеђе“, где су изложене рукотворине 72 удружења жена из целе Војводине, а која укупно имају 1500 чланица.

„Наше наслеђе“ је основано пре четири године, а са циљем очувања, промовисања и афирмације културне баштине, обичаја, заната и народних рукотворина, али и мултикулуралности, као и у циљу подстицања предузетништва, оног женског.

Продајну галерију посетио је и градоначелник  Новог Сада Милош Вучевић, који је оценио да „до сада нисмо имали овако репрезентативан простор за представљање наших умешних жена, а које осликавају културно богатство Војводине и Србије“.

Према речима Иване Росић, посланице Скупштине АПВ, захваљујући чијој ангажованости ће своје производе изложити сва удружења жена из Панчева, ово је „веома значајна манифестација за удружења жена како би  додатно економски ојачала, посебно у овом моменту када се цели свет бори са пандемијом изазваном коронавирусом, услед које није било могуће организовати манифестације које представљају једини извор прихода удружења жена“, рекла је Ивана Росић, којој је посебну захвалност на ангажовању  одала Снежана Марјанов, председница Удружења жена „Панчевке“ Горњи Град, речима „хвала Ивани што смо ту где јесмо, а што нам и те како значи у овој ситуацији“.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево