ХВАЛА, КАРЛОВЧАНКЕ... Душан Дакић са „Карловчанкама“ и њиховом маском

Банатски Карловац

Душан Дакић, председник Општине Алибунар, посетио УКЖ „Карловчанке“

МАСКЕ,  MADE IN „КАРЛОВЧАНКЕ“

• Удружење креативних жена „Карловчанке“ шију квалитетне заштитне маске, које стижу и до Клиничког центра Србије
• Оштина ће помоћи у набавци потребног материјала

Председник Општине Алибунар  и командант Општинског штаба за ванредне ситуације Душан Дакић, поред свакодневних активности на реализацији одлука у условима ванредног стања, стигао је да посети и  Удружење креативних жена „Карловчанке“ из Банатског Карловца, с посебним разлогом.

Наиме,  ово удружење жена је, од првог дана проглашења ванредног стања, започело активности којима својим креативним рукама могу помоћи свима онима којима је помоћ потребна да би се заштитили од невидљивог непријатеља као што је вирус корона. Ове вредне жене, које су се и раније доказивале својим хуманитарним радом, у овој ванредној ситуацији решили су да се баве пречим послом, да шију заштитне маске, које донирају, како својим суграђанима и установама у свом окружењу, тако и Одељењу дечје онкологије Клиничког центра у Београду.

Разговарајући са креативним „Карловчанкама“, Душан Дакић је упознат са намерама овог удружења да ће све учинити да се обезбеди потребан број заштитних маски за све оне којима су оне најпотребније. Све маске ће, разуме се, бити дониране, а циљ је, истакао је председник Дакић, да „сваки становник наше општине добије заштитну опрему, поред маски, и рукавице“.

У том смислу Општина ће пружити финансијску подршку „Карловчанкама“ за набавку потребног материјала за шивење заштитних маски, неопходних у борби против опасног вируса.

Иначе, у општини Алибунар су до данас  регистрована три случаја оболевања од корона вируса.

(Фото: ФБ страница Општине)

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.