СВЕ АМБИЦИОЗНИЈИ, С РАЗЛОГОМ... др Зоран Тасић

Три питања за…

Др Зоран Тасић, председник Општине Опово

ОСТВАРИЛИ  СМО СВА ОБЕЋАЊА, И ВИШЕ ОД ТОГА!

— Показали смо се као одговорни људи и политичари, јер наши резултати показују да нисмо разочарали грађане, као што су то урадиле претходне политичке структуре, које нису урадиле оно што су обећавале

• Шта је то најзначајније што је урађено у општини Опово у време овог скупштинског сазива, како у области комуналне инфраструктуре, тако и на побољшању живота грађана свих узраста, у свим сферама њихове и свакодневице, aли и будућности?

-Прво што бих истакао, јесте чињеница на коју сам веома поносан, а то су одговорност и реч коју смо дали током предизборне кампање 2016. године у вези нашег програма. Сада, када је четворогодишњи мандат на крају, с поносом могу изаћи пред грађане и рећи да је све што је обећано и испуњено. И не само то. Током ове четири године, реализовали смо велики број пројеката, а који 2016. године нису били у плану, а испоставило се да су то биле капиталне инвестиције за нашу општину.

Обновили смо и адаптирали комплетну саобраћајну инфраструктуру, која је последњих деценија била готово нефункционална. Ту бих издвојио локални пут Баранда – Опово – Идвор, у дужини од 13,5 км, пешачко – бициклистичке стазе Опово – Баранда,  асфалтирање улица у Сефкерину, Сакулама, Баранди и Опову, уређење око 10 км атарских путева. Изградили смо потпуно нову инфраструктуру централних зона и паркова у сва четири општинска места, тако да су сада добили и на естетици и на функционалности. Урадили смо комплетну сервисну адаптацију и модернизацију постројења за прераду воде које је било пред колапсом, као и реконструкцију водоводне мреже у Опову.

ЈЕДАН ОД … асфалтирање пута у Улици Ослобођења у Баранди…

Оно што је за наше грађане изузетно важно, то је техничко опремање и кадровско проширивање Дома здравља Опово, тако да је здравствена услуга сада на високом нивоу, а урадили смо и комплетну адаптацију здравствених амбуланти у Сакулама и Сефкерину.

У просветној области имали смо низ пројеката, као што су реновирања фискултурних сала и изградње котларница на пелет, у свим школама, урадили смо проширење предшколске установе, тако да више немамо листе чекања за вртић. Такође, изградили смо два нова спортска терена и реновирали старе.

АЛИ И… сређивање пешачких стаза

Унапредили смо рад свих јавних служби, од Општинске управе, Центра за социјални рад до комуналног предузећа. Створили смо повољне услове за привлачење инвеститора, тако да је у претходном циклусу у нашој општини покренут рад више производних погона, што је довело до отварања нових радних места и смањења незапослености. Оживели смо културни живот, који је сада богат и садржајан, а коначно смо нашу општину и њене природне и културне потенцијале поставили на туристичку мапу Војводине и Србије, и то кроз еко, агро, културни и манифестациони туризам.

Сматрам да смо поставили добре темеље за још бољи и бржи напредак у будућности, али свакако да не сме бити опуштања, већ напротив, треба „повући“ још јаче како би наша средина постала високо развијена општина.

Када ће бити завршени инвестициони пројекти чија је реализација у току, а  који су од посебног интереса за већину грађана,  и који су то значајни пројекти који су у плану да буду започети и завршени у наредних неколико година?

-Један од капиталних пројеката од којег пуно очекујемо и који ће са завршетком планираног аутопута Београд – Зрењанин – Нови Сад сигурно донети пуно бенефита нашој општини, јесте завршетак изградње пута Опово – Дебељача. Према плановима, поред петље код Сефкерина, излаз са ауто-пута  биће и на овој саобраћајници, која ће повезивати две суседне општине, Опово и Ковачицу. До сада је играђено 6,6 км, радови су у току и очекујемо, у зависности од динамике прилива средстава, да пут отворимо до краја ове или почетком наредне године.

ОД ПОСЕБНОГ ЗНАЧАЈА… ускоро и пут Опово – Дебељача

Што се тиче нових пројеката, за неке од њих средства су већ обезбеђена и ускоро почињемо са реализацијом, док су за друге завршене пројектно – техничке документације и ради се на обезбеђивању средстава.

Приоритети за наредни период су завршетак реконструкције водоводне мреже у Опову и радови на замени водоводне мреже у Баранди и Сакулама. Такође почећемо са великим пројектом, што је вишедеценијски проблем наших грађана, а то је канализациона мрежа. У том смислу планирамо изградњу постројења за прераду отпадних вода са изменом пројектно – техничке документације и изградњу канализационе мреже у Опову, са изменом пројектно – техничке документације.

Изградњом вртића у Сефкерину и доградњом и реконструкцијом вртића у Опову, системски ћемо решити рад предшколске установе. Реконструкција Основне школе у Сакулама и изградња мини пич терена у Сефкерину, а у плану је и изградња спортске хале у Опову, којом ће се решити проблеми свих дворанских спортова на локалу. Настављамо и са унапређењем здравствених установа и ускоро следи реконструкција и енергетска санација објекта Дома здравља Опово.

Опремањем радне индустријске зоне у Баранди још више ћемо унапредити услове за будуће инвеститоре. Што се тиче саобраћајне инфрструктуре, имамо велике планове: завршетак локалног пута Сефкерин – Зрењанински пут, у укупној дужини од 5 км, реконструкција локалног пута Опово – Јапански цвет, у дужини од 2,9 км, изградња пешачко – бициклистичке стазе од Опова до Зрењанинског пута, дужине 3 км, као и наставак асфалтирања улица, укупне дужине 10 км.

Која је Ваша порука свим становницима општине Опово за 21. јун,  и шта је то о чему би посебно требали да воде рачуна када размишљају о том дану?

-Током ове четири године, сазревали смо, пуно тога научили и сада смо и много  амбициознији. Показали смо се као одговорни људи и политичари јер наши резултати показују да нисмо разочарали грађане, као што су то урадиле претходне политичке структуре које нису оствариле оно што су у својим програмима обећавале.

Знамо и можемо, то смо показали и на локалу, а то су наш председник Александар Вучић и Влада Републике Србије још боље показали на државном нивоу. Када 21. јуна изађете на изборе, не размишљајте о политичким бојама. Све што треба да урадите јесте да упоредите Србију и Општину Опово, каква је била и како изгледа сада.

Мислим да избор није тежак. Гласајте за резултате и за оне који раде и који се боре за напредак, због вас, а пре свега због ваше деце.

(Старт 013)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.