КОРАК ПО КОРАК ДО... др Валентин Ардељан

Наш домаћин

Др Валентин Ардељан, в. д. директора Дома здравља Алибунар

ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ СВЕ ШИРЕ И КВАЛИТЕТНИЈЕ

Општина има пуно разумевања за нашу установу, а самим тим бих нагласио да је сарадња одлична, како у финансијском смислу, тако и у другим сегментима подршке, а велику захвалност дугујемо Зорани Братић, председници oпштине, напомиње др Ардељан

Ево нас у Алибунару, увек с посебним доживљајем, родни крај је родни крај, где разговарамо са др Валентином Ардељаном, в. д. директора Дома здравља у Алибунару, а који покрива свих десет насељених места у овој мултинационалној и мултикултуралној општини.

Одлуком Покрајинске владе, др Валентин Ардељан, иначе, доктор стоматологије, на функцију в. д. директора Дома здравља именован је 2. септембра 2021. године, не напуштајући свој стоматолошки посао у овој здравственој установи, која је недавно, захваљујући Покрајинском секретаријату за здравство, опремљена најсавремнијим дигиталним рендген апаратом, али то није све… Ту је и акредитација на максималних седам година, ново унапређење услуга…

Али пођимо редом.

-Најпре да кажем да сам веома поносан на чињеницу да смо нашу установу акредитовали на максималних седам година, за шта су заслужни сви запослени, међу којима су седам специјалиста, 16 лекарта опште медицине, 48 медицинских сестара и техничара, као и административно и помоћно особље, укупно 106 запослених, који су увек на располагању сваком нашем суграђанину, како бисмо му пружили што ефикаснију потребну услугу – напомиње др Ардељан, на почетку нашег разговора.

АКРЕДИТАЦИЈА… осмеси на лицима свих све казују

А што се опремљености тиче, наш љубазни саговорник је оцењује као задовољавајућу, са тенденцијом даљег унапређивања, упркос неповољним околностима у којима се сви налазимо, како због још увек присутног коронавируса, тако и због актуелних међународних односа.

ОРГАНИЗАЦИЈА
Поред екипе која се бави менаџментом, у оквиру Дома здравља налази се и Апотека и Лабораторија, као и седам служби:
  • Служба за здравствену заштиту деце
  • Служба за здравствену заштиту жена
  • Служба за здравствену заштиту одраслог становништва
  • Служба поливалентне патронаже
  • Служба стоматолошке здравствене заштите
  • Специјалистичко-консултативна служба
  • Служба за опште, правне и економско-финансијске послове

Као тренутно највећим успехом, оно што бих посебно издвојио, јесте набавка дигиталног рендген апарата са додатном опремом, за чију набавку су средства обезбеђена из Покрајинског секретаријата за здравство, до краја октобра очекујемо и ултразвучни апарат од Републичког фонда за здравствено осигурање, за шта је, то морам да истакнем, највише заслужан Драго Терзић, директор РФЗО Филијале Панчево, тако да верујем да ћемо захваљујући тој чињеници, и даље унапређивати своје здравствене услуге, још више осавременити медицинску опрему и усавршити рад наше установе, како би били још бољи у пружању услуга нашим корисницима – каже др Ардељан, додајући да сматра да су бројни корисници здравствених услуга разних служби Дома здравља задовољни услугама, али и да ће бити све задовољнији.

Што се тиче сарадње са локалном самоуправом, в. д. директора Дома здравља Алибунар каже да „Општина има пуно разумевања за нашу установу, а самим тим бих нагласио да је сарадња одлична, како у финансијском смислу, тако и у другим сегментима подршке, а велику захвалност дугујемо Зорани Братић, председници Општине Алибунар, без чије подршке не бисмо успели да остваримо све наше планове, како оне садашње, тако и оне које имамо у будућности.

НОВА ОПРЕМА… поред домаћина, ту су и Зорана Братић, председница општине, с њене десне стране су Соња Жебељан, начелница ОУ и Оливера Иванов, заменица покрајинског секретара за здравство, као и Драго Терзић, директор РФЗО Филијале Панчево (са краватом)

Сматрам да је за добро функционисање Дома здравља сарадња са локалном самоуправом од изузетног значаја и да ћемо временом само ићи напред управо због тога што можемо да рачунамо на пуну помоћ и подршку јер нам је свима у интересу да становницима наше општине пружимо што квалитетнију здравствену заштиту. Без помоћи локалне самоуправе то би нам веома отежало посао.

Општина Алибунар издваја значајна финансијска средства за нашу установу, тако да сем што плаћа преузета дуговања Дома здравља, обезбеђује и средства за плате одређеног броја запослених, чије је ангажовање неопходно за несметано функционисање Дома здравља Алибунар. Поред редовног финансирања трошкова одржавања зграда и опреме, општина Алибунар ће ове године финансирати и набавку додатне опреме у Служби за здравствену заштиту жена, као и трошкове адаптације Службе за здравствену заштиту деце, Стоматолошке службе, као и Лабораторије – истиче директор Ардељан, надајући се , како каже, „једнако доброј сарадњи и даље.“

И за крај, шта друго, него даља набавка нове опреме, адаптација просторија, едукација запослених, тако „да у будућности не очекујем лак посао, али се надам да ћемо захваљујући тимском раду и амбицијама које сви имамо, успети да реализујемо све планове“ – оптимистички завршава др Валентин Ардељан, в. д. директора Дома здравља Алибунар, после 14 месеци проведних на тој функцији.

(Старт 013)

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.