БЕЛА ЦРКВА... уз нове инвестиције и запошљавање, и нове перспективе (Фото: СиБ)

Бела Црква

До краја године почиње изградња две нове фабрике у Индустријској зони

ЧЕСИ СУ ОДАБРАЛИ БЕЛУ ЦРКВУ

• Са руководством општине договорени су услови о инвестирању, а кад све буде комплетно завршено биће посла за око 270 радника

Након потписивања уговора о гринфилд инвестицији чешке фирме Spel Маnufacturing s.r.о из Колина о изградњи фабрике у Белој Цркви, договорени услови о још једној чешкој инвестицији, што практично значи две нове фабрике у новоизграђеној индустријској зони у нашој општини.

Дарко Богосављевић, председник општине и  Марјан Алексић, председник Скупштине општине Бела Црква, одржали су радни састанак са представницима чешке фирме ИМG Bohemia с.r.о“ из околине Прага, на коме су договорени услови о инвестирању ове фирме у општини Бела Црква.

„Према пројекцији, вредност инвестиције чешке фирме IМГ Bohemia у нашој општини износиће од 10 до 14 милиона евра и обухвата изградњу производних погона у индустријској зони на земљишту од 2 ха, а план је да у три фазе запосли 200 радника. Фирма се бави производњом компоненти за аутоиндустрију, а наши суграђани који би се запослили у овој фирми проћи ће прво обуку у матичној фабрици у Чешкој“ – рекао је председник СО Бела Црква Марјан Алексић.

Следећи корак је писмо о намерама фирме IМG Bohemia, а након утврђивања конкретних услова од стране Општинског већа општине Бела Црква, председник општине расписује оглас за предметну инвестицију.

Председник СО Бела Црква Марјан Алексић истакао је и да ће чешка фирма Spel Manufacturing s.r.о из Колина, до краја ове године почети са изградњом фабрике у Белој Цркви.

„За инвестицију у Белој Цркви фирма се одлучила пре свега због доступности квалификоване радне снаге, доброг географског положаја наше општине и повољног амбијента за развој привреде и инвестиције који смо успели у протекле четири године да створимо. Фабрика би требало да прими до 70 радника. Осим складишта и дела за производњу, у саставу индустријске хале биће и модерне канцеларијске просторије“ – додао је Алексић.

Колико су значајне чешке инвестиције у општини Бела Црква говори и податак да је председник Чешке Републике Милош Земан исказао своју личну подршку изградњи фабрике фирме IMG Bohemia у Белој Цркви, што је и потврђено на састанку са председником Републике Србије Александром Вучићем.

Две нове фабрике чешких фирми стварају могућност 270 нових радних места за становнике општине Бела Црква, што ће значити и бољи стандард и бољи живот у овохј општини.

(Према: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.