Купиник

Богат и садржајни  програм поводом Мала Госпојине – сеоске славе

А „ ГУЛАШИЈАДА“ ЈЕ БИЛА У СУБОТУ

• Захваљујући активном раду МЗ Купиник и овим вредним и младим људима успешно је организован још један сусрет највештијих кулинара са наших простора – истакао је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште

Поводом обележавања сеоске славе, Мале Госпојине, у селу Купиник, у општини Пландиште, 17. септембра,  почео је богат културно-уметнички и спортски програм, који ће трајати све до уторка, 21. септембра, дана Рођења Пресвете Богородице.

Други дан програма, суботу, обележила је неизоставна и већ традиционална кулинарска манифестација – „Гулашијада“, на којој су учествовали бројни мајстори свог заната, овог у сфери гастрономије и справљања гулаша на „купинички“ начин.

Овогодишњу „Гулашијаду“ посетио је и Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште.

„Поштовани пријатељи и драги гости, велика ми је част и задовољство, што могу да вас поздравим испред локалне самоуправе Општине Пландиште и пожелим добродошлицу на ову већ традиционалну манифестацију у кувању гулаша. Захваљујући активном раду МЗ Купиник и овим вредним и младим људима успешно је организован још један сусрет највештијих кулинара са наших простора. Захваљујем се свим мештанима на гостопримству, организаторима, драгим гостима и свим такмичарима што су својим присуством увеличали једну од највећих манифестација у нашој општини. Ове године пријављено је укупно 43 екипе, што показује колико се озбиљно ради на организацији у Купинику“, рекао је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште, на почетку још једне „Гулашијаде“.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.