Панчево

У суботу се завршава овогодишња Европска недеља мобилности

БИЦИКЛИСТА И ЗДРАВ – ТО ЈЕ ПРАВА СТВАР!

• Возите се у суботу бициклом по граду, чекају вас пријатна изненађења

У оквиру Европске недеље мобилности која се и ове године одржава у Панчеву, данас ће бити одржана радионица под називом ,,Бициклиста и здрав – то је права ствар“  у виду полигона (са препрекама) за бициклисте на платоу испред Градске управе, а у организацији Удружења грађана „Србија, мој дом“, Секретаријата за заштиту животне средине ГУ Панчево и Планинарског друштва „Јеленак“.

Радионица под називом ,,Бициклиста и здрав – то је права ствар“ ће се одржати од 16 до 18 сати, а намењена је деци основношколског узраста. Циљ је афирмација бицикла као идеалног превозног средства за кретање по граду.

Иначе, Европска недеља мобилности је почела 16. септембра, а завршава се у суботу, 22. септембра, датум који се на светском календару еколошки значајних датума обележева као   Светски дан без аутомобила. Тога дана ће представници Секретаријата за заштиту животне средине ГУ Панчево бициклистима у Панчеву, на три места у граду,  поклањати светлосну предњу и задњу сигнализацију за бицикле, поклон Агенције за саобраћај ГУ Панчево, а поводом овог значајног датума.

Секретаријат за заштиту животне средине ГУ града Панчева, Агенција за саобраћај и Удружење грађана „Србија, мој дом“ захваљују свима који  конкретном активношћу подржавају Европску недељу мобилности, посебно у суботу, 22. септембра, на Светски дан без аутомобила.