Ковин

Традицинална посета ученика ССШ „Васа Пелагић“ женама Општинске управе

БЕЗ ЖЕНА МНОГО ТОГА НЕ БИ БИЛО

• Орхидеје за председницу општине и све жене Општинске управе, али и…

Већ традиционално, поводом Међународног дана жена, Општинску управу су јуче посетили ученици ССШ „Васа Пелагић“, како би дамама поклонили цвеће за празник. Овога пута, председници општине Сањи Петровић, њеним сарадницама и женама запосленим у Општинској управи, са којима ова установа свакодневно сарађује, уручене су орхидеје.

Цвеће су донели и уручили искључиво ученици – мушки део будућих цвећара и техничара хотртикултуре, а њихов друг са туристичко-хотелијерског смера, који је у име свих поздравио даме, између осталог је рекао: „Без жена, много тога не би постојало, а оно најважније, породице и заједнице би се распале. Па ипак и у 21. веку много је потлачених жена, а родна равноправност и даље је тема коју учимо. Зато снажно и свакога дана још више треба да волимо своје мајке, сестре, другарице, девојке, колегинице. Да им пружимо подршку када је њима потребна. Да не дозволимо да буду занемарене. Да не дозволимо да буду саме у свету којем оне дају живот. Да им измамимо осмех сваког дана у години.“

Делегацију ђака предводиле су директорка школе Весна Павловић Кирилов и њихова професорка Јелена Стојановић, које су најавиле да ће ученици Средње стручне школе ускоро, у оквиру практичне наставе, такође по традицији, наставити са пролећним уређењем зелених оаза испред зграде Општинске управе.

(Према: Општински портал)