НА МУЦИ СЕ ПОЗНАЈУ... волонтери Кризног штаба МЗ Дебељача у акцији

Дебељача

Бесплатни оброци за немоћне и незбринуте, а сем тога и…

СОЛИДАРНОСТ НА ДЕЛУ, ТО ЈЕ ТО!

• Вредни волонтери уруче преко 60 оброка дневно, а на услузи су и за потребе набавке хране и медикамената, као и за подизање пензија…

У Дебељачи, као и у осталим местима општине Ковачица, у овим тешким данима борбе са невидљивим непријатељом, корона вирусом, све функционише у складу са одлукама Владе Србије и мерама Општинског штаба за ванредне ситуације.

Осим добре организације у нимало лаким условима, ту су и бројни волонтери који се брину о онима о којима нема ко да брине, тако што им помажу око набавке потребних намирница или лекова, као и око подизања пензија, плаћање рачуна… Сем тога, за оне који имају више од 65 година и налазе се у незавидној социјалној ситуацији, обезбеђени су бесплатни оброци, које им волонтери доносе до кућног прага.

На телефоне Контакт центра   013/664-159 и 062/889-23-44,  свакога дана пријављује се све већи број људи, тако да се ових дана испоручује преко 60 оброка дневно,  а да то буде све како треба брине се управо Контакт центар и Кризни штаб Месне заједнице.

Како каже Стеван Лазички, председник Савета МЗ Дебељача и координатор Кризног штаба Месне заједнице,  све функционише у најбољем реду, колико је то могуће у оваквим условима, а најважније је да постоји солидарност и поверење, што је у оваквим околностима од изузетне важности.

Од Стевана Лазичког сазнајемо и да је, упркос свему, урађен и један значајан посао, од посебног значаја за становнике Железничке улице. Наиме, та улица, која је доскора била атарски пут, насута је, у дужини од око 400 метара,  тврдим материјалом, тако да је сада, захваљујући финансијској подршци Општине,  оспособљена, не само за потребе становника те улице, него и за  нормално кретање камиона комуналног предузећа који се бави одношењем кабастог смећа и отпада.

Иначе, у Дебељачу се, након губитка посла, из иностранства вратило неколико десетина становника овог села, који се у почетку баш и нсиу најбоље сналазили у условима ванредног стања, али, како каже Лазички, сада је све дошло све на своје место, поштују се и мере карантина и самоизолације, као и полицијски час, тако да у том погледу нема више никавих проблема.

Једино што је отказан надалеко познати Дебељачи вашар, али кад су отказане Олимпијске игре…

  БУДИ ХЕРОЈ, ОСТАНИ КОД КУЋЕ!