ЗНАЧАЈНА ПОМОЋ... градоначелник Александар Стевановић образлаже предлог одлуке

Панчево

Акценти са 32. седнице Скупштине Града Панчева

НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН ЗА СВЕ СРЕДЊАКЕ

• У наредних десетак дана сваком средњошколцу са територије Града Панчева биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 10.000 динара – одлучили су данас одборници Скупштине Града Панчева

На данас одржаној 32. седници Скупштине Града Панчева, којој је председавао Тигран Киш, председник, одборници су донели одлуку о додели једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа са територије Града Панчева у износу од 10.000 динара, који ће бити исплаћен на рачун пунолетних ученика или родитеља у наредних десетак дана.

„ У овом моменту, пред новогодишње празнике, мислим да је овај износ заиста фантастичан. Велика захвалност Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу за овакве потезе, јер сваки динар значи и мислим да ће средњошколцима ова новчана помоћ доста значити уочи новогодишњих празника. Ми као локални парламент, на бази закључка Владе Републике Србије која је уз закључак донела све пропратне акте који стварају правни основ за исплату ове новчане помоћи смо дужни да усвојимо ову одлуку која је данас пред нама, јер ћемо ми исплатити тај новац, а све у сарадњи са Министарством за бригу о породици.

Желим да напоменем да средњошколци који нису пунолетни ће кроз пропратне документе које је Влада Републике Србије доставила школама доставити податке једног од својих родитеља или старатеља. Они који су пунолетни доставиће број свог текућег рачуна уз прописану изјаву уколико поседују рачун. Уколико га не поседују и њима ће моћи да се изврши уплата на рачун једног од родитеља – рекао је градоначелник Александар Стевановић, образлажући одборницима предлог ове одлуке.

Одборници су усвојили и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра, што је једна од битнијих одлука што се тиче планирања градског буџета за 2024. годину, као и још неколико мање-више протоколарних одлука.