Опово

Акценти са 30 седнице Скупштине општине Опово

МАНЧЕВ ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ „МЛАДОСТИ“

• Добрo je: биће више запослених у ПУ „Бамби“, а због већег броја деце
• Славко Манчев, после годину дана проведених у в.д. статусу, именован за директора ЈКП „Младост“

Одборници Скупштине општине Опово, на свом 30. заседању у овом сазиву нису имали пуно посла.

На седници, којој је председавао Ненад Јосић, председник СО, одборници су се изјашњавали о осам тачака дневног реда, од којих је најзначајнија била она која се тицала општинског буџета, односно динамике његовог остварења у првих шест месеци ове године.

Према Извештају о извршењу Одлуке о буџету Општине Опово за период јануар – јун 2023. године, који је образложио Милош Марков, председник општине, укупни приходи и примања, са пренетим неутрошеним средствима, износе 295.180.219 динара, док су укупни расходи и издаци из прихода и примања мањи за око 80 милиона динара и износе 215.653.420 динара.

Скупштина општине је потом за директора ЈКП „Младост“ именовала Славка Манчева, дипл. инжењера пољопривреде из Сефкерина, који је за годину дана проведених у в.д. статусу испунио очекивања одборника, а како и не би када је на челу тог комуналног предузећа био осам година, пре него што је од 2012. до 2022. године био на челу Одељења за привреду и финансије Општинске управе Опово.

Одборници су донели и одлуку о задуживању и рефинансирању кредита ЈКП „Младост“, неколико одлука о плановима детаљне регулације, као и одлуку о повећању броја запослених у ПУ „Бамби“ , а због већег броја деце, што је, нема сумње, добра вест.

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.