У НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ... Александар Сетвановић на 15. седници Скупштине града панчева

Панчево

Акценти са 15. седнице Скупштине града Панчева

ИНДУСТРИЈСКИ „СЕВЕР“ ВЕЋ ДАЈЕ ЕФЕКТЕ

• Имамо повећање наших класичних прихода буџета и то је нешто што је изазвано свим оним што смо радили у претходном периоду а ту, пре свега, мислим на формирање и стављање у функцију Северне индустријске зоне – истакао је, образлажући ребаланс буџета, Александар Стевановић, градоначелник Панчева

На данашњој, 15. седници Скупштине града, којој је председавао Тигран Киш, њен председник, главна тачка дневног реда била је ребаланс буџета за 2021. годину.     Образложење за ребаланс дао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева који је, између осталог, рекао:

– Морам да напоменем да имамо повећање наших класичних прихода буџета и то је нешто што је изазвано свим оним што смо радили у претходном периоду, а ту пре свега мислим на формирање и стављање у функцију Северне индустријске зоне у којој су отворене две фабрике. Укупно повећање буџета је негде око 318 милиона динара. Наравно, имали смо корекције услед пандемије Ковида 19, која је нажалост свеприсутна у целом свету, па и код нас. Овим ребалансом буџета смо наставили да планирамо неке нове инвестиције, да планирамо даље уређење нашег града.

Са 218 милиона динара ћемо наставити даље уређење, односно реконструкцију и рехабилитацију путне инфраструктуре на територији Града Панчева, са свих 9 насељених места, али и у самом граду Панчеву. Планирамо још неке инвестиције: изградњу кружног тока у Улици Милоша Обреновића; реконструкцију једне од најлошијих деоница у нашем граду, а то је први део Улице Михајла Обреновића, од Граничарске улице до Улице Милке Марковић; затим кружни ток на Тесли, радићемо пројектно-техничку документацију и верујем да ћемо, по добијању исте, имати довољно средстава да реализујемо изградњу тог кружног тока. Оно што ћемо даље средити јесу две котларнице које су заиста у лошем стању, у Основној школи у Банатском Новом Селу и у Основној школи „Свети Сава“ у Панчеву. Определили смо средства за реконструкцију електроинсталација у Машинској школи „Панчево“. Овим ребалансом буџета смо определили средства скоро свим јавно-комуналним предузећима у насељеним местима, истакао је градоначелник.

Одборници су прихватили образложење градоначелника и потом донели Одлуку о изменама одлуке о буџету Града Панчева за 2021. годину.

После ове тачке дневног реда, Маја Витман, градска менаџерка, образлагала је предлог одлуке о давању сагласности на Протокол о променама   и нацрт Анекса Уговора о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, за финансирање, изградњу и одржавање локалне путне инфраструктуре.

Поред ове, одборници су усвојили и Анекс Уговора о јавно-приватном партнерству за вршење услуга реконструкције и модернизације система јавног осветљења ,применом мера уштеде енергије са лед технологијом на територији града Панчева, као и Анекс Јавног уговора за доделу концесије за јавну услугу поверавања обављања делатности домаћег линијског превоза путника на територији града Панчева и изградња нове аутобуске станице.

Сем ових, одборници су усвојили и више одлука, а међу њима и одлуку о постављању споменика Василију Филиповичу Маргелову, легендарном руском генералу, чије су јединице учествовале, између осталог, и у ослобађању Панчева и Београда у 2. светском рату.

(Фото: pancevo.rs)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево