ПАНЧЕВО – ПОЊАВИЦА

„Зеленило“ уређује  плажу у Б. Брестовцу

ЗЕЛЕНИЈЕ И САДРЖАЈНИЈЕ

Руководство ЈКП ‘Зеленило’ на челу са директором предузећа Данилом Бјелицом и градска већница за заштиту животне средине Катарина Бањаи обишли су 13. марта радове на уређењу плаже у Банатском Брестовцу, која је део заштићеног природног добра Поњавица.
Радови обухватају уређење саме зелене површине, као и поставку мобилијара и информативних табли.
Парк природе Поњавица је заштићено природно добро на територији града Панчева, између Омољице и Банатског Брестовца, на левој обали доњег тока Дунава.

 У Србији је законским прописима Поњавица категорисана као парк природе. Дужина тока Поњавице у оквиру парка природе Поњавице је 7.2 км, а под заштитом је укупно 10 км тока. Површина заштићеног добра износи око 134 хектара.

 

 

БАНАТСКИ КАРЛОВАЦ

Свечано отворен реновирани Дом културе

ПОСЛЕ 40 ГОДИНА

Протекле суботе, свечано је отворен реновирани Дом културе у Банатском Карловцу. Пре наступа културно-уметничких друштава са територије општине Алибунар, присутнима се обратио председник Општине Алибунар Предраг Белић, који је, истичући важност улагања у културу, рекао да је поносан на нови изглед Дома „у чији ентеријер није ништа улагано у протеклих 40 година“, најављујући, истовремено, нове инвестиције „које са собом повлаче и нова радна места за 1000 наших суграђана, а самим тим и бољи стандард становника општине“. Потом су гледаоци, који су преуређену салу испунили до последњег места, уживали у наступима фолклорних друштава из Владимировца, Алибунара и Банатског Карловца, као и вокалних солиста Валентине Секешан и Угљеше Димитријевића, из Владимировца.