ВРШАЦ

Ревитализација Вршачких винограда под окриљем компаније „Swisslion Takovo”

НА ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО

Градоначелница Града Вршца Драгана Митровић примила је у свом кабинету потпредседника компаније „Swislion Takovo“ Жељка Влаховића. Повод посете био је потписивање Уговора о купопродаји „Вршачких винограда“ у стечају, као и упознавање са плановима за будућност.

Takovo.
Потпредседник компаније рекао је да ће компанија одмах покренути програм развоја Винограда, као и да ће, процес ревитализације „Винограда“ и „“Вршачких подрума“ трајати три године, чиме ће „Вршачки виногради“ постати водећи у производњи чувених Вршачких вина у целој регији.
Градоначелница Драгана Митровић исказала је задовољство што је управо компанија „Swislion Takovo“, која већ има водећу улогу у производњи у кондиторској индустрији преузела „Вршачке винограде“.

ПЛАНДИШТЕ

Потписан уговор за реконструкцију ОШ „Доситеј Обрадовић“

А ОД КАНЦЕЛАРИЈЕ 88 МИЛИОНА

После дужег времена Општина је добила једну велику и изузетно значајну донацију која је намењена ОШ” Доситеј Обрадовић” Пландиште, највећој основној школи у општини која, заједно са 5 подручних одељена,  у овој години броји  540 ученика. Почетком марта потписан је уговор о комплетној рекострукцији Основне школе Доситеј Обрадовић“. Средства у висини од 74 милиона динара, са ПДВ 88 милиона, обезбедила je Канцеларија за јавна улагања Марка Благојевића. Ово је највећа инвестиција од отварања школе 1974. године. Рок за завршетак посла је 150  календарских дана.

Председник општине Јован Репац  изразио је захвалност Канцеларији на добијеним средствима јер ће,  захваљујући њима, школа коначно бити реконструисана, и то од темеља до крова. Свечаном чину потписивања Уговора присуствовао је  и директор Школе Сава Дивљаков.

(Према: Општински портал)

ПАНЧЕВО

ОШ „Борисав Петров Браца“ прославила Дан школе

НЕК СВУД ЉУБАВ СЈА

Свечаном приредбом у сали за физичко васпитање,  ученици и наставници  ОШ „Борисав Петров Браца“ у Панчеву обележили су 6. марта свој рођендан. На самом почетку приредбе представили су се најмлађи гости из забавишта „Невен“ и „Сунце“, а потом и ученици нижих разреда, који су извели духовите скечеве „Свађа цифара“, „Фатално глупа глава“ и „Рецепт“, али и своје ауторске текстове о својој школи… Свој допринос садржајном и занимљивом програму, како то већ деца умеју, дали су и ученици 7. разреда, који су извођењем представе „Избирачица“ гледаоцима приредили право задовољство. Одушевљење присутних , и ученика и родитеља и наставника, својим наступом изазвали су и чланови италијанске секције, као и извођачи  песама група „Ван Гог“ и „Партибрејкерси“. Приредба је завршена хорском песмом „Нек свуд љубав сја“. Обележавања Дана школе настављено је и наредних дана. Било је ту и поезије и спортских сусрета и друштвених играра, све у свему, рођендан је протекао како приличи: и талентованим ученицима и креативним наставницима.