НОВИ САД

Одлука Одбора директора НИС а.д. Нови Сад

ТЈУРДЕЊЕВ НА ЧЕЛУ НИС-а

 

Одбор директора „НИС а.д. Нови Сад“ донео је одлуку да на место генералног директора НИС-а именује Кирила Тјурдењева, досадашњег Првог заменика генералног директора НИС-а за прераду и промет. Кирил Кравченко ће наставити да обавља функцију заменика генералног директора „Гаспром њефт“ за управљање иностраним активама, а његова овлашћења у Извршном одбору „Гаспром њефт“ биће проширена: сада ће у сферу његове одговорности улазити такође и решавање задатака везаних за повећање ефикасности и имплементацију комплексног система управљања оперативном делатношћу. При том, поред тога што ће остати на функцији члана Одбора директора НИС-а, наставиће да учествује у решавању стратешких питања развоја НИС-а, користећи стечено експертско искуство у управљању активом „Гаспром њефт“-а у Србији.

 

КОВАЧИЦА

Гимназијаци и основцу заједнички о Дану воде

О  ВОДИ НА СЕДАМ ЈЕЗИКА

Води – краљици живота посебну  част  одали су ученици  Гимназије „Михајло Пупин“ и Основне школе „Млада поколења“. Поводом Дана воде, научна конференција и округли сто окупио је ученике око само једне теме, а то је – вода. Учесници конференције говорили су о њеним биолошким, физичким, хемијским, географским, историјским и социолошким карактеристикама и особинама, али и о води у уметности и у литератури. О свему томе, говорило се  на чак седам језика.

За округлим столом били су ученици: Иван Цицка, Ивона Биреш, Анелиа Бабуц, Кинга Кинчеш, Кристина Крецу, Матеа Кристиана Јакса, Мирослв Фиљка, Ребека Мајдлик, Звездана Пековиц.

ВЛАДИМИРОВАЦ

КАД БИ БИЛО ВИШЕ НИКОЛА

 

„Кад би свет био без оваквих људи пропао би одавно, ми имамо нашег комшију, доброг домаћина и вредног пољопривредника, који је увек ту, за своје село, а то је Никола Бодрожић“, каже Зоран Срдић, председник МЗ Владимировац. Да, Никола је свом селу донирао 150 садница туја, величине око два метра.

Изражавајући захвалност на „овој значајној помоћи за уређење нашег села“, Зоран Срдић је рекао да то није његова прва, а  „надам се ни последња“, Николина донација. Он је прошле зиме, са својим кумом Жељком Вучељом, поклонио преко милион динара за подно грејање, плочице и расвету за Српску православну цркву Светог Јована Владимира на Колонији.

 

ПОДЕЛИ
Претходни текстУ СЛИЦИ И РЕЧИ
Следећи текстУ СЛИЦИ И РЕЧИ