Алибунар

Обезбеђен огрев за најугроженије породице

ВАНРЕДНО У ВАНРЕДНИМ УСЛОВИМА

Ледени талас који нам је донела ова зима изазвао је недаће многим грађанима, посебно онима слабијег материјалног стања. Сви одговорни субјекти задужени за збрињавање и спашавање у условима ванредних временских услова настоје да се проблеми изазвани ниским температурама и праћени снежним падавинама, детектују правовремено и реше ургентно како би се обезбедило одвијање бар основних животних функција.

На првом месту води се рачуна о најугроженијим породицама и грађанима којима и живот може бити доведен у питање. У складу са тиме, Општина Алибунар, односно Радна група за ургентно збрињавање угрожених грађана, у условима временске непогоде, коју је образовао председник Општине Алибунар Предраг Белић, обезбедила је дрва која ће послужити као огрев за најугроженије грађане на територији  општине.

Право на овај вид помоћи имају само она лица која немају изворе прихода и који су изузетно лошег имовног стања, или пак која су болесна, због чега себи и нису могли обезбедити адеквaтне услове за презимљавање.

 

Ковин

Библиотека „Вук караџић“ прогласила најчитаоце у 2016.

КРЕАТИВНОСТ, ВОКАБУЛАР, ЗНАЊЕ…

Већ традиционално, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организовала је уочи Нове године доделу похвалница и награда својим највреднијим читаоцима.

О значају књиге и читања говорила је Јелена Стојановић, директорка Библиотеке, поручујући да „читање повећава креативност, вокабулар и знање о разним областима људског живота“.  Међу децом највише су читали Јасмин Ибрахим, Селим Ахмад, Нађа Постоловић, Милица Станојев, Милица КрЧуљ, Дарија Бошковић, Ана Сатмари и Николина Огњанови. Међу одраслима то су Божица Пугар, Јован Секулић, Наташа Шијачки, Александра Крчуљ, Љиљана Пурић, Валерија Пирков и Јелена Старовлах.

(Према општинском порталу)