ПАНЧЕВО

Успех млађих категорија Карате клуба “Младост” на првенству Војводине

МЕДАЉЕ ЗА КАРАТИСТЕ “МЛАДОСТИ”

 

На Првенству Војводине одржаном 18. марта у Инђији, млађе категорије Карате клуба “Младост” из Панчева, које су се на ово такмичење пласирале са првенства Баната,  оствариле су значајне резултате.

Прво место у борбама освојиле су Тара Ђурић и Дејана Ивановић, као и тим пионирки у саставу: Тара Ђурђевић, Сара Жунић, Николина Исаиловић и Катарина Петровић. У катама прво место освојила је Николина Исаиловић и тим који су чиниле Милица Драгичевић, Нађа Штрбац и Милица Амановић.

Сара Жунић и Лука Станојковић изборили су друго место у борбама, Јелена Киџин у катама, док су трећу позицију у борбама освојили Михајло Пантелић и Бранислав Срећков.

Треће место у катама освојили су Драгана Мацура, Милица Драгичевић и Лука Станојковић као и тим пионирки: Ана Тубић, Сара Жунић и Тара Ђурђевић.

Средином априла ове младе каратисте очекује и првенство Србије.

 

КОВАЧИЦА

Са конференције за штампа Милана Гарашевића, председника општине

И ЗДРАВА ВОДА И ГАСИФИКАЦИЈА

 

ПОВОДОМ потписивања уговора за гасификацију целе општине Ковачица и доделе средства од 41,6 милиона динара за завршетак Фабрике воде у Ковачици од стране Фонда за капитална Улагања АПВ, председник општине Ковачица Милан Гарашевић одржао је, крајем фебруара,  конференцију за штампу и том приликом је упознао грађане са великим капиталним инвестицијама предвиђеним за текућу годину, испуњавајући обећања дата грађанима.

    Уговор између општине Ковачица Јавног предузећа Србијагас и Промон групе из Новог Сада о гасификацији свих насељених места у Ковачичкој општини има огроман вишеструки значај, пре свега за привлачења инвестиција. Уговор је вредан 1.536.981,568 динара, и једна је од највећих инвестиција у овој години у Војводини.

    Друга инвстиција по значају је завршетак Фабрике воде у Ковачици. До краја године Ковачичани ће пити најздравију воду из водовода, у рангу флаширане воде. Гарашевић се осврнуо и на чињеницу да су претходне власти три пута раскидале партнерске уговоре са инвеститорима за гасификацију, а сада,  промишљеним избором партнера, одмах се прелази на ивестицију која има немерљиви значај за будућност Ковачичке општине и њених грађана.

(Према: РТВ Ковачица)

АЛИБУНАР

Успешно реализован конкурс за стручну праксу и јавне радове

НА СТРУЧНОЈ ПРАКСИ 24 МЛАДИХ

Општина Алибунар и ове године реализује програме за оспособљавање младих, кроз конкурсе за стручну праксу и јавне радове.

Путем програма стручне праксе биће ангажовано 24 лица, која ће након завршетка стећи право на полагање државног испита. Стручна пракса ће се обављати у неколико установа: Општинској управи, Дому здравља, основним школама у Јаношику и Алибунару, предшколској установи „Полетарац“ и у Центру за културу општине Алибунар.

    У оквиру програма јавних радова биће ангажовано 12 особа, које ће свој посао обављати у једној од јавних служби на територији Општине Алибунар, међу којима су Центар за социјални рад „1. мај“, Туристичка организација општине Алибунар, Јавно предузеће за путеве и изградњу „Инжењеринг општине Алибунар“.

    Предраг Белић, председник Општине Алибунар, истакао је да је главни циљ Oпштине да се млади људи подстакну и мотивишу да раде и да управо кроз сопствено ангажовање омогуће како остварење својих личних циљева, тако и пружање значајне подршке напретку и развоју општине Алибунар у којој живе.