ШКОЛА ЗА ПРИМЕР... мр Татјана Божић и мр Милорад Илић

Јубилеји

Машинска школа „Панчево“ обележила седам деценија рада

ДАН ШКОЛЕ ОКРЕНУТЕ БУДУЋНОСТИ

•Школа која је већ данас спремна да одговори на изазове дуалног образовања

СВЕЧАНОМ академијом, одржаном 7. новембра у Културном центру Панчева, прослављено је 70 година рада Машинске школе „Панчево“. Пригодним музичким и сценским програмом обележен је овај значајан јубилеј, а уз присуство бројних гостију из Министарства просвете, градске управе, панчевачке привреде, али и бројних садашњих и некадашњих професора и ученика ове школе.

    Директор мр Милорад Илић се у свом обраћању гостима осврнуо на богату историју Школе, наглашавајући да Машинска школа данас представља значајну образовну установу која је истовремено и центар нових технологија и која је, као таква, и у служби привреде овога града.

   Чланица Градског већа Панчева мр Татјана Божић оценила је да је ова школа већ данас спремна да одговори на изазове дуалног образовања, са чиме се сложио и саветник министра просвете Милан Благојевић, иначе, доскорашњи директор панчевачке ОШ „Змај Јова Јовановић“, који је нагласио да је модел рада ове школе на реалним пројектима нашао своје место и у националној стратегији образовања.