Вршац

Почео са радом Координациони одбор у условима ванредног стања

ЗА ОНЕ КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ

  • Град Вршац и донатори обезбедили су волонтерима сву неопходну опрему за безбедно кретање и комуникацију са људима

  У складу са мерама које је донела Влада Републике Србије, на основу Одлуке о увођењу ванредног стања на територији целе Републике Србије услед пандемије вируса COVID-19, Град Вршац формирао је Координациони одбор, односно стручно-оперативне тимове за извршавање задатака, заштите и помоћи грађанима којима је то потребно.

   У оквиру Координационог одбора данас је почео са радом позивни центар са три телефонске линије где се могу обратити грађани којима је потребна помоћ или достава намирница и лекова.

   Месне заједнице су на својим територијама, како у самом Граду тако и у свим селима организовале волонтере који су се пријавили у жељи да помогну старијим суграђанима током трајања ванредног стања. Сви грађани су путем медија, друштвених мрежа и портала Града Вршца обавештени о начину и времену рада контакт центра. Најпре се примају телефонски позиви и прикупљају информације о потребама суграђана, а потом те податке дистрибуирају волонтерима који одлазе на адресу и организују неопходну помоћ.

   Град Вршац и донатори обезбедили су волонтерима сву неопходну опрему за безбедно кретање и комуникацију са људима у виду маски, рукавица и средстава за дезинфекцију. Бројеви телефона позивног центра су: 013/800-593, 013/800-594, 013/833-328, а услед најновијих мера о забрани кретања, радно време позивног центра ће бити сваког дана од 8:00 до 17:00, како би волонтери на терену успели свима да изађу у сусрет.

   Град Вршац ће редовно обавештавати своје грађане о даљим активностима волонтера и Координационог одбора.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.