Вршац – Градска библиотека

Дечија недеља од 1. до 7. октобра

ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА

• Дечија недеља обележена је под слоганом „Моје право да живим срећно и здраво“

Градска библиотека је у сарадњи са вртићима и основним школама града Вршца организовала богат програм поводом обележавања Дечије недеље од 1. до 7. октобра 2018. године.

Ове године Дечија недеља је обележена под слоганом „Моје право да живим срећно и здраво“ (за одрастање без насиља). У програму су учествовали вртићи „Бубамара“, „Колибри“, „Лептирић“ и „Плави чуперак“, као и основне школе „Вук Караџић“ и „Јован Стерија Поповић“.

Библиотекари и књижничари су малишанима приближили своје богате фондове књига, пре свега књига за децу, док су се ученици виших разреда упознали са историјатом библиотеке, али и обрадом публикација, као и коришћењем електронског каталога. Тако је будућим истраживачима представљен рад свих одељења, фондови монографских и серијских публикација, некњижне грађе, у виду мапа, фотографија и разгледница.

Градска библиотека Вршац и библиотека „Параквад“ су поводом Дечије недеље организовале и књижевни наступ библиотекарке Јасне Крсмановић у Основној школи „Јелена Варјашки“.

У сарадњи са атељеом „Морариу“ организована је и радионица за израду букмаркера, при чему су ученици основних школа показали своју креативност и велико одушевљење цртајући мотиве знаменитости града Вршца.

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.