Панчево

Одлука Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева у вези са радом угоститељских објеката

ЗА ЈЕДНИМ СТОЛОМ САМО ДВА ЛИЦА, ОСИМ…

• Обавезни размак између столова не сме бити мањи од  два метра

На основу члана 14. и члана 15. Закона о заштити становништва од заразних болести (“Сл. гласник РС” бр.15/2016, 68/2020.) и члана 29. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл.гласник РС“ бр.87/2018), а ради спречавања епидемије Ковид-19 на територији града Панчева, Градски штаб за ванредне ситуације града Панчева, на састанку одржаном  3. августа 2020. године донео је следећу

ОДЛУКУ

  1.  Од понедељка 03.08.2020. године обавезују се угоститељски објекти на територији града Панчева (ресторани, кафићи, барови, ноћни барови, дискотеке и др.) чији рад је ограничен на период од 06:00 до 23:00 часа, да организују рад тако да за једним столом не може седети више од 2 лица, изузев ако су у питању родитељи малолетне деце или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од 2 метра између столова и уз обавезну употребу заштитних средстава – маски и обезбеђивање средстава за дезинфекцију руку на сваком столу, као и обавезно поштовање свих других прописаних мера.
  2. Остаје на снази обавезно поштовање мера и социјалне дистанце нарочито код продаје робе и пружања услуга, у тржним центрима, продавницама, и другим сличним објектима као и на простору свих отворених и затворених пијаца.