А САД НА ПОСАО... обраћање Игора Мировића након уручења уговора

Панчево

У реконструцију Улице Цара Лазара од Покрајине две трећине средстава

УСКОРО, ВИДИМО СЕ У ЦАРА ЛАЗАРА…

• Реконструкција Улице Цара Лазара, у дужини 1.410 метара, је од великог знајача за све Панчевке и Панчевце – истакла је Маја Витман, градска менаџерка

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре, вредне 4,5 милијарде динара, представницима локалних самоуправа, градова и општина у АП Војвидини, за реализацију 32 пројекта у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног економског развоја, културе и спорта.

Ово је важан дан за Војводину јер почиње нови инвестициони циклус, у којем ћемо заједничким напорима, баш као и минулих година, реализовати нове конкретне пројекте значајне за Војводину и свих 45 локалних самоуправа. Та средства биће инвестирана директно у локални економски развој“, изјавио је Мировић, додајући да је из покрајинског буџета, преко Управе за капитална улагања Војводине, за ове намене издвојено 3,6 милијарди динара, док ће остатак обезбедити локалне самоуправе.

У име Града Панчева уговор са Управом за капитална улагања потписала је Маја Витман, градска менаџерка.

Добра сарадња између Града Панчева, АПВ и Управе за капитална улагања се види кроз велики број високовредних пројеката које смо до сад заједно урадили. Захвални смо што смо препознати као локална самоуправа која тежи решавању вишедеценијских проблема и има подршку Покрајинске владе по питању суфинансирања. Реконструкција Улице Цара Лазара, у дужини 1.410 метара, је од великог знајача за све Панчевке и Панчевце. Спајање центра са свим деловима града, као и обилазницом, допринеће бољем квалитету живота и решавању саобраћајних оптерећења у самом граду. Реконструкцијом улице добићемо једну од најлепших и најмодернијих улица у граду. У добром духу и намери да улагања града буду усмерена ка најбитнијим потребама наших грађана, настављамо са припремом даљих пројеката који ће нам бити од великог значаја за учешће на конкурсима“, изјавила је Маја Витман.

У реализацији пројекта Управа за капитална улагања учествује са 151.706.853,68 динара са ПДВ-ом, што је 66,7% вредности, док остатак од 33,3% односно 75.618.980,97 динара, финансира Град Панчево из свог буџета.