РАДОВИ У ТОКУ... мр Татјана Божић у будућој школској кухињи

Панчево

У ОШ „Ђура Јакшић“ у току су радови на сређивању кухиње

И ГРАД И МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА

• Сем са градском локалном самоуправом, Школа има аи изузетну сарадњу са Месном заједницом „Тесла“  – истакао је Раде Барјактаревић, директор школе

У Основној школи „Ђура Јакшић“ у току су  радови на сређивању школске кухиње, за шта је Град Панчево издвојио средства у износу од 900.000 динара.

Тим поводом, Школу су посетили мр Татјана Божић, чланица Градског већа, задужена за образовање, као и представници МЗ „Тесла“ Немања Бојић, Жарко Ракочевић и Драгана Креко и председница Школског одбора Бранка Величковић.

Подсећајући да је у неколико последњих година  Град Панчево  издвојио значајна материјална средства за уређење школског простора, а ове године и 500.000 динар за гасну котларницу школе, мр Татјана Божић је подсетила да још треба обезбедити средства за уређење дворишта и мултифункционалног спортског терена.

„Заједно са средствима из Покрајине, ради се о средствима у висини од око 18.000.000 динара. За прву фазу замене фасадне столарије Град Панчево је издвојио око 5.500.000 динара. Надамо се да ће Град у наредном периоду издвојити средства за другу фазу замене фасадне столарије, рекла је мр Татјана Божић.

Раде Барјактаревић, директор школе, подсетио је да, осим добре сарадње са Градом, Школа има и континуирану сарадњу са Месном заједницом, на чијој се територији школа налази.

„Месна заједница „Тесла“ нам помогла на уређењу школског дворишта, тако што су издвојили  средства у висини од око 270.000 динара за уређење земљаних површина: сејање траве, сађење дрвећа и постављање клупа. Такође, МЗ „Тесла“ сваке године организује куповину новогодишњих поклона за наше прваке. Сем тога, Месна заједница  и Школа често заједнички учествују у разним акцијама које се организују на територији наше месне заједнице“ , истакао је директор Барјактаревић.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево