Панчево

Туристичка организација града Панчева организује специјалну Првомајску туру катамараном „Панука“

ПУТНИКЕ ЧЕКАЈУ БРОЈНА ИЗНЕНАЂЕЊА

• С катамарана ће се видети и локације на којима су снимани култни српски филмови у Панчеву и Глогоњу и још пуно тога, најавио је Никола Стоилковић

Туристичка организација града Панчева организоваће специјалну Првомајску туру катамараном „Панука“ од Панчева до Глогоња, са стајањем на плажама „Скела“ у Јабуци и у Глогоњу. Многима ће бити атрактиван и пролазак кроз Дуришник, а у припреми су бројна изненађења за путнике тог дана.

Полазак је у суботу, 1. маја у 11 сати са Градског пристана у Панчеву. Планирано је да се тура заврши у Панчеву око 17 часова.

Цена појединачне карте је 900 динара, а деца до 7 година не плаћају.

Број места је ограничен. Карте се могу купити у Туристичкој организацији града Панчева.

Више информација заинтересовани грађани могу добити телефоном на бројеве 064 6453320  и 013 333-399.

Никола Стојилковић, директор Туристичке организације града Панчева, каже да већ дуже време размишљају о отварању нових линија катамараном.

-По традицији, време за Први мај је увек нестабилно. Међутим, пошто ће према најави метеоролога овај викенд, ипак, бити сунчан с високом температуром, одлучили смо да нашим суграђанима приредимо лепо изненађење. Овом туром желимо да им приближимо лепоте Тамиша и омогућимо обилазак места која нису имали прилике многи да виде. Обећавамо им незаборавно искуство. С катамарана ће се видети и локације на којима су снимани култни српски филмови у Панчеву и Глогоњу и још пуно тога, најавио је Никола Стоилковић.

Он је додао да ће оваква тура бити организована и чешће, уколико буде заинтересованих. Такође, током лета Туристичка организација града Панчева организоваће и туре према Београду, према Винчи, а разматра се и могућност организованог превоза до Беле стене.

Уколико време дозволи и временске прилике постану стабилне, редовне вожње катамараном „Панука“ од градског пристана до Преображењске цркве и до ушћа Тамиша у Дунав и до светионика почеће након првомајских и ускршњих празника.