ИНИЦИЈАТОР... Милош Марков, председник општине, на почетку акције у Опову

Опово

Светски дан чишћења обележен масовном еколошком акцијом у целој општини

ЗА ПРИМЕР КАКО СЕ ЧУВА ЖИВОТНА СРЕДИНА

• У великој еколошкој акцији, у којој су учествовали и општински већници и радници запослени у Општинској управи и јавним установама, на челу са   Милошем Марковим, председником општине,  сакупљено је 170 џакова разноврсног отпада

Данас је у Опову, Баранди, Сакулама и Сефкерину спроведена масовна акција чишења јаввних површина, паркова, спортских терена, приобаља и плажа. У акцији, у којој је учествовало преко 100 волонтера, међу којима су најбројнији били радници запослени у општинским органима и општинским јавним установама и ЈП „Младост“,  за на челу са председником Општине Опово Милошем Марковим, сакупљено је 170 џакова отпада.

Ова најмасовнија еколошка акција до сада, спроведена је на иницијативу Милоша Маркова, председника општине, а на Светски дан чишћења, чиме се Општина Опово на најпрактичнији и најкориснији начин придружила онима који овај дан схватају као прилику да нешто учине за животну средину која их окружује, таква каква је.

А каква је у општини Опову?

ЗАВРШЕНО… задовољни учесници акције у Баранди

Највише отпада сакупљено је испред продајних објеката: маркета, пекара, продавница, апотека, али и поред контејнера, што јасно указује како се поједини грађани односе према средини у којој живе и природи која их окружује.

Истичући значај очувања локалне животне средине, Милош Марков, председник општине, и сам учесник акције, изјавио је:

„Данашњом акцијом обележили смо „Светски дан чишћења“ и ми смо се на нивоу општине организовали. Локална самоуправа је била иницијатор и сви запослени у локалној самоуправи су данас изашли да чисте, али су се одазвале и остале јавне установе и предузећа. Идеја нам је била да запослени у јавном сектору и службама буду први пример како треба да се чува средина у којој живимо. То је наша жеља и наша данашња порука. Такође, сваки дан може да нам буде Светски дан чишћења и свако од нас може да да допринос да наши паркови и општина буду чисти. Потребно је мало толеранције према животној средини, да се смеће одлаже адекватно. Наша општина има богат бидиверзитет и наш задатак је да то и сачувамо“, истакао је Милош Марков, додајући да је задовољан оним шта је и како је урађено и да се нада да ће сама акција допринети и већој одговорности и подизању еколошке свети о значају очувања здраве животне средине.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.